S.A. Wetterlings er kjøpt opp av Gransfors Bruk AB som legger ned Wetterlings-merket for å bruke fabrikken til å produsere Gränsfors Bruk økser.

Et stykke stolt, svensk industrihistorie nedlegges
S.A. Wetterlings har smidd økser i Sverige siden 1800tallet. Forretningen har gått opp og ned, med en peak i på søttitallet da bedriften produserte 150.000 økser. De siste ti årene har desverre salget gått nedover, og i januar 2016 ble firmaet overtatt av Gränsfors Bruk AB, som også produserer håndsmidde økser. Som en konsekvens av dette er det nå blitt avgjort at produksjonsfasilitetene til Wetterlings skal brukes til å produsere økser for Gränsfors Bruk. Produksjonen av Wetterlings skulle, i følge Wetterlings site manager Lii Johnson, vare ut mars og så fases gradvis ut.

Dette betyr at et stykke stolt svensk industrihistorie legges ned, og at dere som sitter på en Wetterlings øks må ta ekstra godt vare på den da den nå nærmest må regnes som et klenodie fra en svunnen tid.Revirs absolutte favoritt
Her på Revir har Wetterlings-øksene vært vårt aller kjæreste, mest ettertraktede produkt. Våre kvalitetskunder har stått med en Hudson Bay i hver hånd og brukt lang tid på å vurdere hvilken av dem som har det fineste hickory-håndtaket. Lukten av treverk, tjære og lær har skapt entusiasme og engasjement hver gang vi har åpnet en nyankommet eske fra Storvik. Vi har ikke noe vondt å si om Gränsfors Bruk, men for vår del har Wetterlings hatt en ekstra høy stjerne det året vi har solgt dem her, som en av veldig få andre i Norge.

Så, det er med vemod at vi informerer våre nærmeste om at den siste ladningen økser vi fikk denne uken antakelig er den siste sjansen man har til å sikre seg dette svenske håndtverks-klenodiet. Vi vil prøve å få til en bestilling til i løpet av våren, men allerede er det flere modeller det ikke er mulig å får tak i.

 

 

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

DU//ER - PERFORMANCE DENIM
DU//ER - PERFORMANCE DENIM

DU//ER Performance Denim ble startet i 2013 av Gary Lenett, en driftig entreprenør med tjuefem års erfaring i å lage jeans, bl.a. for Levi Strauss - og en nyoppdaget begeistring for sykling.
Les Mer
REVIR OSLO 3 ÅR
REVIR OSLO 3 ÅR

I disse dager gratulerer vi oss selv med treårs bursdag, midt i mai 2016 åpnet vi dørene til dette halsbrekkende prosjektet for første gang.
Les Mer
KRISTINES PACIFIC CREST TRAIL - 480 AV 4279 KM
KRISTINES PACIFIC CREST TRAIL - 480 AV 4279 KM

Dagene begynner å gå litt i ett og vandringen føles mer og mer som en rutine, noe jeg gjør mesteparten av dagen, rett og slett en hverdag. En veldig vakker og fysisk krevende hverdag. 
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev