Wetterlings nedlegges

Wetterlings nedlegges

S.A. Wetterlings er kjøpt opp av Gransfors Bruk AB som legger ned Wetterlings-merket for å bruke fabrikken til å produsere Gränsfors Bruk økser.

Et stykke stolt, svensk industrihistorie nedlegges
S.A. Wetterlings har smidd økser i Sverige siden 1800tallet. Forretningen har gått opp og ned, med en peak i på søttitallet da bedriften produserte 150.000 økser. De siste ti årene har desverre salget gått nedover, og i januar 2016 ble firmaet overtatt av Gränsfors Bruk AB, som også produserer håndsmidde økser. Som en konsekvens av dette er det nå blitt avgjort at produksjonsfasilitetene til Wetterlings skal brukes til å produsere økser for Gränsfors Bruk. Produksjonen av Wetterlings skulle, i følge Wetterlings site manager Lii Johnson, vare ut mars og så fases gradvis ut.

Dette betyr at et stykke stolt svensk industrihistorie legges ned, og at dere som sitter på en Wetterlings øks må ta ekstra godt vare på den da den nå nærmest må regnes som et klenodie fra en svunnen tid.Revirs absolutte favoritt
Her på Revir har Wetterlings-øksene vært vårt aller kjæreste, mest ettertraktede produkt. Våre kvalitetskunder har stått med en Hudson Bay i hver hånd og brukt lang tid på å vurdere hvilken av dem som har det fineste hickory-håndtaket. Lukten av treverk, tjære og lær har skapt entusiasme og engasjement hver gang vi har åpnet en nyankommet eske fra Storvik. Vi har ikke noe vondt å si om Gränsfors Bruk, men for vår del har Wetterlings hatt en ekstra høy stjerne det året vi har solgt dem her, som en av veldig få andre i Norge.

Så, det er med vemod at vi informerer våre nærmeste om at den siste ladningen økser vi fikk denne uken antakelig er den siste sjansen man har til å sikre seg dette svenske håndtverks-klenodiet. Vi vil prøve å få til en bestilling til i løpet av våren, men allerede er det flere modeller det ikke er mulig å får tak i.

 

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon
Utforsk Nye Stier med ROARKs Run Amok-kolleksjon

Hos Revir handler friluftsliv om mer enn prestasjon og konkurranse. Vi tror på å være til stede i øyeblikket, nyte naturen og ta del i de små eventyrene som omgir oss hver dag.
Les mer
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer