Fri frakt på kjøp over 1500,-

Vi sender samme dag ved kjøp før kl 12

2 min lesetid

For mange er begrepet “sort gull” synonymt med oljefond, Nordsjøen og klimagassutslipp. Her i Revir handler det om noe annet: Kaffe!

Den livgivende eliksiren som starter enhver god dag (og hvis fravær garanterer en tilsvarende møkkadag) er enda viktigere på tur enn hjemme. Om det er i telt, under åpen himmel, på ei nedsnødd fjellhytte eller etter et forfriskende morgenbad: kaffen er et must! 

Frysetørka / pulver / “tørrkaffe” er nødløsninga, let’s face it. Det finnes ikke en kaffeelsker i universet som med hånda på hjertet foretrekker svineriet - men ingen vil bære på seg brokk for å få i sitt daglige brygg. Ingen fare, dette har vi i Revir gjort noe med!

Vår bestselger, den sammenleggbare dripperen er utgangspunktet. Denne røveren veier så å si ingenting, og fungerer like bra på kjøkkenet som i skogen. Vi anbefaler kaffefilter i størrelse 2 (kan i praksis kjøpes overalt). Om du er en feinschmecker og må ha nymalte bønner, har vi en deilig manuell sak av japansk kvalitet til deg: Si hei til turkverna Mr. Kawasaki .

Nå er du klar til dyst! Slik brygger du deilig kaffe:

  1. Forbered utstyret
    Pakk med deg den sammenleggbare dripperen, kaffekvernen, filtere og favorittbønnene dine, og kom deg ut.

  2. Sett over vannet
    Vi elsker vår sammenleggbare
    hobostove som gjør rusk og rask til koke-bål på null komma svisj. 

  3. Kvern kaffen
    Mal bønnene til en grovhetsgrad som passer til håndbrygging. For en 3 dl kopp anbefales det å bruke rundt 15-20 gram kaffe, avhengig av din personlige smak. Kverna vår kan enkelt innstilles fra grov til fin (= sterkere kaffe). For dripfilter anbefales medium til medium-fine kverning.

  4. Brygg kaffen
    Plasser dripperen over koppen din, legg i filteret, tilsett kaffe og hell
    jevnt og sakte varmt vann i en deilig sirkelbevegelse. Start med å “bløme” kaffen med litt vann, vent 30 sekunder og fortsett prosessen. Nyt den friske aromaen av nytraktet kaffe mens du tar inn naturens ro.

Pro tip: Ikke kast kaffegruten når du er ferdig! La den tørke i filteret og bruk den som en naturlig mygg-jager ved leirbålet. Poenget her er å legge gruten et sted der den ulmer og lager røyk som myggen hater! En varm stein eller aluminiumsfolie er tingen.