Kaffe, enten den er laget på bål bak en knaus i Jotunheimen, eller på en La Marzocco Strada på Grünerløkka, er langt mer enn det daglige skuddet koffein.
Det er en pust i bakken på vei mot toppen, et stille øyeblikk med ei bok, et hastig shot en hektisk dag i storbyen. Det er varme i kroppen under en gapahuk i høstskogen, eller i en termokopp bakpå hundesleden i -20°C. Det er storbyweekend, kontortid, trønderfest og Hardangervidda. Det er minner om mormor, lange nattevakter, og frosne soloppganger.
Det er lukt, smak, tekstur, rituale, presisjon, kultur og tradisjon.
SENTRAL PLASS I REVIRET
Her hos oss på Revir har kaffen alltid hatt en sentral plass, både til hverdags i sjappa og på tur. Vi selger vår egen kaffe som vi gjør i samarbeid med brenneriet ZuCasa, og vi kverner ferske bønner i sjappa til kaffen vi byr på til besøkende.
Den beste koppen mener vi du får gjennom å håndbrygge nykvernet kaffe i en coffee dripper.
FREMGANGSMÅTE
Forvarm koppen, og skyll filteret med litt vann, dette fjerner papirrester og smak. På tur er det grenser for hva man kan dra med seg, men den ekte kaffenerden brygger gjerne kaffen stående på vekt. Vi anbefaler ca 20g kaffe for en 3dl Revirkopp, men dette er smak og behag.
Ha kaffen i filteret og hell forsiktig over vann. Igjen har nerden naturligvis en helt særegen hellestrategi, med innøvde bevegelser, vekt og stoppeklokke, men om du gir kaffen litt tid til å svelle etter første helling, og så passer på at all kaffen blir fuktet skal du være good to go. Selve hellingen kan gjerne ta såpass lang tid som etpartre minutter for optimal ekstraksjon.
NØDVENDIG KAFFEUTSTYR
Vi har her samlet en del nyttig og nødvendig utstyr for kaffe på tur, alt fra selve kaffen til kvern, kopp og kjeler.