Ventile/etaProof – Værsikker bomull

Ventile/etaProof – Værsikker bomull

Finnes det et materiale som ventilerer når det er tørt, men blir vanntett når det blir vått? Nesten, det ble oppfunnet i 1943, og er 100% naturlig.

Ventile er et bomullsmateriale som opprinnelig ble utviklet av Shirley Institute i England som erstatning for linfiber som ble brukt i brannslanger og vannbøtter under andre verdenskrig. Det viste seg at materialet også funket utmerket i RAF-pilotenes overlevelsesdrakter. Både fordi det ikke ble klamt etter endeløse timer i cockpiten, og at det trutnet og ble bortimot vanntett om de havnet i sjøen.

VENTILE BOMULL ANORAKK SASTA FINLAND

Den særegne vevteknikken er litt vrien å forklare, men går (i grove trekk) ut på at tynne, mykspunnede, langfibrede bomullstråder veves til en tekstil av svært høy tetthet, som gir veldig god beskyttelse mot rufsete vær da bomullstrådene sveller av fukt og dermed tetter for ytterligere fuktgjennomtrenging.

Dette gir ikke et 100% vanntett plagg, men kombinasjonen av vindtetthet, ekstremt god fukttransport, komfort og lydløshet har gjort Ventile-plaggene til en favoritt blant erfarne fjellfanter, jegere og andre bush-entusiaster. Og det brukes fortsatt av mange piloter som flyr mye over vann.

VENTILE SASTA BOMULL ANORAKK

Ventile produseres nå av sveitsiske Stoltz & Co, både under varemerkenavnet Ventile og deres eget varemerke etaProof. Hos oss har vi Ventile-klær fra finske Sasta og Åre-merket Klättermusen har i mange år brukt etaProof (som da altså er det samme) i flere av sine råeste jakker, som Einride og Midgard.

Vi på Revir har brukt etaProof og Ventile-produkter i flere sesonger nå og kan ikke få fullrost dette materialet nok. Og tilbakemeldingene fra våre mest krevende kunder har også vært overveldende.

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer