04 oktober, 2018

Finnes det et materiale som ventilerer når det er tørt, men blir vanntett når det blir vått? Nesten, det ble oppfunnet i 1943, og er 100% naturlig.

Ventile er et bomullsmateriale som opprinnelig ble utviklet av Shirley Institute i England som erstatning for linfiber som ble brukt i brannslanger og vannbøtter under andre verdenskrig. Det viste seg at materialet også funket utmerket i RAF-pilotenes overlevelsesdrakter. Både fordi det ikke ble klamt etter endeløse timer i cockpiten, og at det trutnet og ble bortimot vanntett om de havnet i sjøen.

VENTILE BOMULL ANORAKK SASTA FINLAND

Den særegne vevteknikken er litt vrien å forklare, men går (i grove trekk) ut på at tynne, mykspunnede, langfibrede bomullstråder veves til en tekstil av svært høy tetthet, som gir veldig god beskyttelse mot rufsete vær da bomullstrådene sveller av fukt og dermed tetter for ytterligere fuktgjennomtrenging.

Dette gir ikke et 100% vanntett plagg, men kombinasjonen av vindtetthet, ekstremt god fukttransport, komfort og lydløshet har gjort Ventile-plaggene til en favoritt blant erfarne fjellfanter, jegere og andre bush-entusiaster. Og det brukes fortsatt av mange piloter som flyr mye over vann.

VENTILE SASTA BOMULL ANORAKK

Ventile produseres nå av sveitsiske Stoltz & Co, både under varemerkenavnet Ventile og deres eget varemerke etaProof. Hos oss har vi Ventile-klær fra finske Sasta og Åre-merket Klättermusen har i mange år brukt etaProof (som da altså er det samme) i flere av sine råeste jakker, som Einride og Midgard.

Vi på Revir har brukt etaProof og Ventile-produkter i flere sesonger nå og kan ikke få fullrost dette materialet nok. Og tilbakemeldingene fra våre mest krevende kunder har også vært overveldende.

 

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

HEIMPLANET THE CAVE - BLACK CAIRO CAMO
HEIMPLANET THE CAVE - BLACK CAIRO CAMO

25 juli, 2020

Heimplanet slapp denne helgen en eksklusiv limited edition variant av sitt ikoniske telt The Cave. Det er gjort i sort Cairo Camo og det er kun laget en håndfull telt, og ytterst få av dem er tilgjengelige i Norge.
Les Mer
HUNDEBUMS - MARTE STENSLAND JØRGENSEN
HUNDEBUMS - MARTE STENSLAND JØRGENSEN

16 juli, 2020

Slik vi kjenner hundekjører Marte Stensland Jørgensen så er hun bums helt inn til kjernen. For Marte handler ikke hundekjøring om hobby, eller interesse - det handler om noe som stikker uendelig mye dypere. 
Les Mer
TOMMEN - EN EKTE SNOWBOARDER HAR TAKKET AV.
TOMMEN - EN EKTE SNOWBOARDER HAR TAKKET AV.

15 juli, 2020

Tommen vil bli husket med glede, og omtalt med samme ærbødighet som andre legender snowboarding har mistet gjennom årene. 
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev