04 oktober, 2018

Finnes det et materiale som ventilerer når det er tørt, men blir vanntett når det blir vått? Nesten, det ble oppfunnet i 1943, og er 100% naturlig.

Ventile er et bomullsmateriale som opprinnelig ble utviklet av Shirley Institute i England som erstatning for linfiber som ble brukt i brannslanger og vannbøtter under andre verdenskrig. Det viste seg at materialet også funket utmerket i RAF-pilotenes overlevelsesdrakter. Både fordi det ikke ble klamt etter endeløse timer i cockpiten, og at det trutnet og ble bortimot vanntett om de havnet i sjøen.

VENTILE BOMULL ANORAKK SASTA FINLAND

Den særegne vevteknikken er litt vrien å forklare, men går (i grove trekk) ut på at tynne, mykspunnede, langfibrede bomullstråder veves til en tekstil av svært høy tetthet, som gir veldig god beskyttelse mot rufsete vær da bomullstrådene sveller av fukt og dermed tetter for ytterligere fuktgjennomtrenging.

Dette gir ikke et 100% vanntett plagg, men kombinasjonen av vindtetthet, ekstremt god fukttransport, komfort og lydløshet har gjort Ventile-plaggene til en favoritt blant erfarne fjellfanter, jegere og andre bush-entusiaster. Og det brukes fortsatt av mange piloter som flyr mye over vann.

VENTILE SASTA BOMULL ANORAKK

Ventile produseres nå av sveitsiske Stoltz & Co, både under varemerkenavnet Ventile og deres eget varemerke etaProof. Hos oss har vi Ventile-klær fra finske Sasta og Åre-merket Klättermusen har i mange år brukt etaProof (som da altså er det samme) i flere av sine råeste jakker, som Einride og Midgard.

Vi på Revir har brukt etaProof og Ventile-produkter i flere sesonger nå og kan ikke få fullrost dette materialet nok. Og tilbakemeldingene fra våre mest krevende kunder har også vært overveldende.

 

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

SAMAYA 2.5 - VERDENS LETTESTE FIRESESONGSTELT
SAMAYA 2.5 - VERDENS LETTESTE FIRESESONGSTELT

29 mai, 2020

Samaya 2.5 er et ekspedisjonstelt utviklet for de hardeste påkjenninger planeten kan by på, med plass til 2-3 personer, og som veier kun 1,5kg - og som dermed klokkes inn som verdens letteste firesesongstelt.
Les Mer
TURBOLLER ALA BODILDALL
TURBOLLER ALA BODILDALL

29 mai, 2020

Få kan å kose seg på tur som Bodildall. Om du også vil imponere turkompiser, har hun det definitive bolletrikset for deg.
Les Mer
POLYMATEN, SPESIALISTEN OG DILETTANTEN GIKK INN PÅ EN BAR ...
POLYMATEN, SPESIALISTEN OG DILETTANTEN GIKK INN PÅ EN BAR ...

29 mai, 2020

Her på Revir får vi ofte skryt for å kunne det vi driver med. Dette er for så vidt sant, men det kan godt nyanseres en smule.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev