Finnes det et materiale som ventilerer når det er tørt, men blir vanntett når det blir vått? Nesten, det ble oppfunnet i 1943, og er 100% naturlig.

Ventile er et bomullsmateriale som opprinnelig ble utviklet av Shirley Institute i England som erstatning for linfiber som ble brukt i brannslanger og vannbøtter under andre verdenskrig. Det viste seg at materialet også funket utmerket i RAF-pilotenes overlevelsesdrakter. Både fordi det ikke ble klamt etter endeløse timer i cockpiten, og at det trutnet og ble bortimot vanntett om de havnet i sjøen.

VENTILE BOMULL ANORAKK SASTA FINLAND

Den særegne vevteknikken er litt vrien å forklare, men går (i grove trekk) ut på at tynne, mykspunnede, langfibrede bomullstråder veves til en tekstil av svært høy tetthet, som gir veldig god beskyttelse mot rufsete vær da bomullstrådene sveller av fukt og dermed tetter for ytterligere fuktgjennomtrenging.

Dette gir ikke et 100% vanntett plagg, men kombinasjonen av vindtetthet, ekstremt god fukttransport, komfort og lydløshet har gjort Ventile-plaggene til en favoritt blant erfarne fjellfanter, jegere og andre bush-entusiaster. Og det brukes fortsatt av mange piloter som flyr mye over vann.

VENTILE SASTA BOMULL ANORAKK

Ventile produseres nå av sveitsiske Stoltz & Co, både under varemerkenavnet Ventile og deres eget varemerke etaProof. Hos oss har vi Ventile-klær fra finske Sasta og Åre-merket Klättermusen har i mange år brukt etaProof (som da altså er det samme) i flere av sine råeste jakker, som Einride og Midgard.

Vi på Revir har brukt etaProof og Ventile-produkter i flere sesonger nå og kan ikke få fullrost dette materialet nok. Og tilbakemeldingene fra våre mest krevende kunder har også vært overveldende.

 

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

DU//ER - PERFORMANCE DENIM
DU//ER - PERFORMANCE DENIM

DU//ER Performance Denim ble startet i 2013 av Gary Lenett, en driftig entreprenør med tjuefem års erfaring i å lage jeans, bl.a. for Levi Strauss - og en nyoppdaget begeistring for sykling.
Les Mer
REVIR OSLO 3 ÅR
REVIR OSLO 3 ÅR

I disse dager gratulerer vi oss selv med treårs bursdag, midt i mai 2016 åpnet vi dørene til dette halsbrekkende prosjektet for første gang.
Les Mer
KRISTINES PACIFIC CREST TRAIL - 480 AV 4279 KM
KRISTINES PACIFIC CREST TRAIL - 480 AV 4279 KM

Dagene begynner å gå litt i ett og vandringen føles mer og mer som en rutine, noe jeg gjør mesteparten av dagen, rett og slett en hverdag. En veldig vakker og fysisk krevende hverdag. 
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev