UTTYNNINGSFISKE - NOEN HENSIKT?

UTTYNNINGSFISKE - NOEN HENSIKT?

Røye og sik danner ofte overtallige bestander og har de siste 100 årene ødelagt flotte fiskevann etter at artene i sin tid ble satt ut i fiskekultiveringens tjeneste.

LARS & LARS I REVIRET
22. februar klokken 19:00 til 21:00
REVIR OSLO - FOLKETEATERPASSASJEN
FØLG ARRANGEMENTET PÅ FACEBOOK

Å få en varig effekt ved å tynne ut overtallige fiskebestander er nærmest umulig. Mange har prøvd. De fleste har feilet. Historien om Takvatnet i Troms er fortellingen om unntaket som bekrefter regelen. Per-Arne Amundsen er professor ved Universitetet i Tromsø, Department of Arctic and Marine Biology. Han ledet arbeidet med å gjenskape Takvatnets storhet. Denne kvelden forteller han hvordan de gikk fram for å få det til.

De siste fire årene er det garnet opp 146 tonn sik i Aursunden nord for Røros. Målet med tynningsfiske er å gjenskape Aursunden til en attraktiv innsjø for sportsfiske samt lage grunnlaget for et aktivt næringsfiske. Tore Evavold har mastergrad i akvakultur ved Universitetet for miljø- og biovitenskap på Ås. Han er medeier i Rørosfisk AS, som står for den praktiske gjennomføring av tynningsfisket. Hva har de erfart så langt? Er det lys i tunellen?

Hvilken overføringsverdi har erfaringene fra Takvatnet og Aursunden til andre steder og andre arter? 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Julegavetips!
Julegavetips!

Det går mot jul i Reviret, og vi halser på for å få julemoroa i havn. Vi håper du tar turen innom for å henge over en (gratis kopp) kaffe, kikke på det fine utvalget vi har og slå av en prat – selv om du (som oss) sikkert begynner å kjenne litt på julestresset.
Les mer
Slip turskøytene hos Revir
Slip turskøytene hos Revir

Vi har hørt ropene fra markas islagte vann. Nå kan vi endelig dele nyheten om at du får slipt turskøytene hos oss i Hegdehaugsveien.
Les mer
Nytt merke på Revir: Graveniid of Sápmi!
Nytt merke på Revir: Graveniid of Sápmi!

Vi har leeeenge jaktet etter den utlimate ullbuksa. Den typen som er tykk og tett nok til å holde deg skikkelig varm, men samtidig ikke klø. Her er den! Og den kommer med matchende ullgenser og buff i samme kvalitet, alt sammen fra lokalproduserte Graveniid of Sápmi.
Les mer