29 mai, 2020

Noen har kanskje fått med seg at Bodil er over gjennomsnittlig glad i å lage mat fra teltåpningen og soveposen. For de fleste er terskelen litt større for å drive med avansert kokkelering ute i skogen. Men dette trikset kan hvem som helst få til.

Hvorfor drive med gjær og elting på tur, når du kan gjøre det så enkelt.

PIZZABUNN
En helt enkel stekeklar pizzabunn fra butikken, eller en «kanelsnurrdeig» som noen butikker selger, litt smør og fyll er faktisk alt du trenger. I tillegg til en egnet turstekepanne, gassbrenner (eller matbål, så sant det ikke er fare for skogbrann), og smør til steking. Kanskje et lokk eller aluminiumsfolie for å holde varmen i panna, men det går fint uten.

Det er bare fantasien som setter en stopper for hva du kan fylle bollene med. Bodil har prøvd ut kanel, sukker og rosiner, brunost, sjokoladepålegg og nøttepålegg. Alt blir godt, men rosinboller med kanel og sukker er nok en uslåelig klassiker hos de fleste.

Bare smør smør utover deigen, ha på ønsket fyll, rull sammen og del i biter. Så er de klare til steking.

Rull deigen sammen igjen med fyll på og del opp i ca. 10-12 biter. De kan presses litt flate i stekepanna etterpå.

SVAK VARME ER NØKKELEN TIL SUKSESS
Ha bollene i en forvarmet stekepanne med smør og stek på svak(!) varme. De fleste blir litt ivrige og vil ha bollene raskt stekt. Da får du svidde boller som er rå inni. 10-15 min med tålmodighet gir de beste bollene. Lokk på stekepanna gjør at det kanskje går litt raskere, og at bollene hever litt mer, men det er ikke nødvendig. 

Svak varme i ca. 10-15 min – snu de innimellom så de ikke svir seg.

GASSBRENNER ELLER BÅL
Det er lettest å kontrollere varmen og steke boller på en gassbrenner – helst med vindskjerm. Skal du steke på bål bør du ha et matbål med glør, eller holde panna et stykke over flammene så det ikke blir for varmt, slik som her. 

Kort tid senere har du nystekte boller å bjuda på til familien. Eller gjør som Bodil, og spis alle selv. 

Bodil Dorothea Gilje
Bodil Dorothea Gilje



Også SISTE FRA MAGASINET

5 TING Å HUSKE PÅ HVIS DU SKAL UTFORSKE NATUREN I SOMMER
5 TING Å HUSKE PÅ HVIS DU SKAL UTFORSKE NATUREN I SOMMER

22 juni, 2020

I år er sommeren der du endelig skal utforske den norske naturen. Samboer'n har gått med på å bruke alle feriepengene på nytt turutstyr og hele fellesferien skal dere tråle stiene til Den Norske Turistforening, på leiting etter «unike» teltplasser og opplevelser…
Les Mer
TELTSESONG - HEIMPLANET
TELTSESONG - HEIMPLANET

18 juni, 2020

Heimplanet-spiren ble sådd på en surfetur til Portugal i 2003. Stefan og Stefan, to tyske surfere, var lei av å sette opp og ta ned teltene hver gang de flyttet fra spot til spot langs kysten.
Les Mer
ULTRALETT HOBO STOVE I TITAN
ULTRALETT HOBO STOVE I TITAN

16 juni, 2020

Lixada Titanium Hobo Stove er en ultralett portabel bålplass - perfekt til koking og steking på tur. Kvist og kvast blir brensel til matlaging, den etterlater ingen spor i naturen og gir effektiv rask varme.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev