Å AUGE - TREHYTTA I TESSUNGDALEN

Å AUGE - TREHYTTA I TESSUNGDALEN

Bindinglaus-sjefen Isaac Manning driver ikke med puddersurfing på heltid, han har flere jern i ilden. Blant annet et trehytteprosjekt som virkelig savner sidestykke. Hytta Å Auge, som er en del av Å Camp, ligger i Tessungdalen, ved foten av høyfjellsplatået Hardangervidda.

Hytta har han bygget i samarbeid med faren Peter Manning, og med hjelp fra gode venner. Og her får du autentisk og enkel naturopplevelse, så nær naturen det bortimot er mulig å komme. Å Camp
I Tessungdalen har familien drevet skogbruk i århundrer, med utviklingen av trehytteprosjektet inviterer de flere inn i dette vakre området. I hytta oppe mellom trekronene får man oppleve stedet så tett på naturen som det er mulig å komme. I campen forøvrig kan man bo i hytter, lavvoer, hengekøyer og telt og ved elva kan man ta kveldsbadet i vedfyrte badekar. Campen er under stadig utvikling og flere nyheter forventes utover våren 2018. Men, dette er et sted som ikke bør begrenses til vår- og sommeropplevelser. Rundt i området er det en rekke unike spots for skiturer, powsurf og splitboard-opplevelser. Og det er kort vei til Gaustadtoppen.Å Auge
I trehytta som ligger seks meter over elva Tessungåe er det to sovealkover, et soveloft, kjøkken med gassbluss og et våtrom hvor man kan vaske seg med vann oppvarmet av en vedfyrt ovn. Enkel standard, ikke ulikt en typisk norsk fjellhytte. Vann hentes i elva, og om kvelden må man tenne lys. Beliggenheten ved elvebredden gjør at man kan fiske fra verandaen. Ni gode venner, som ikke er redde for menneskelig nærhet, kan bo der samtidig. Revirs utsendte har allerede vært der og kan anbefale stedet på det aller sterkeste.

Mer info
Om du selv ønsker å oppleve trehytta eller A Camp, sommer som vinter, kan du sjekke ut nettsiden deres Å Camp, eller rett og slett bestille en overnatting gjennom AirBnB

 

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer