FARSDAG ER MER ENN SOKKER OG SLIPS – TI GAVETIPS FRA REVIR

FARSDAG ER MER ENN SOKKER OG SLIPS – TI GAVETIPS FRA REVIR

Det nærmer seg farsdag med stormskritt og vi (kanskje særlig fedrene) på Revir setter denne dagen vel så høyt som både bryllupsdager og julaften. Vi mener vel nesten at dette er årets viktigste dag(er) og synes selvsagt at far bør feires skikkelig:

Fredag: Lille farsdagsaften
Lørdag: Farsdagsaften
Søndag: Farsdag
Mandag: 1. Farsdag (hviledag)

Så her er det bare å sette i gang med farsdagsforberedelsene. Mat, kaker og god drikke er en selvfølge, men det bør noen gaver på bordet også, og vi på Revir er naturligvis behjelpelige med tips ...

 

1. SILVA – MAP MEASURER PATH
Dette er et smart instrument som enkelt lar far måle avstander rett på kartet, helt analogt. 

Silva measurer
Se ut en av åtte kart-størrelser mellom 1:15.000 og 1.750.000 inne i måleren. Så settes pekeren ned på kartet ruller det lille stålhjulet langs den eksakte ruta man har tenkt seg. Viseren beveger seg når man ruller den bortover kartet, og måler avstanden på ruten uansett om den går i en rett linje eller ikke.

SJEKK UT

 

2. GSI – GOURMET KITCHEN SET.
Dette settet inneholder det aller meste fattern trenger for å lage gode måltider ute. Sammenleggbar visp, skje, sleiv og skjærefjøl.

GSI GOURMET KIT
Krydderbøsse og to små flasker til sauser og/eller såpe. Skrubb, skrape og håndkle til oppvasken. Alt pakket i en kompakt oppbevaringsbag der alle delene har sin egen praktiske plassering. Alt sammen veier 520gram.

SJEKK UT

3. GSI – SOFT SIDED VINPOSE
Å drasse med seg favorittvinen på tur krever både pulk og en god slump ekstra motivasjon. Med denne praktiske vinposen sparer far både plass og vekt, og kan bruke både pulken og motivasjonen til andre ting. Et par flasker til, for eksempel. Den har to åpninger, en stor for å fylle på og en mindre åpning for å helle ut av.

SJEKK UT

4. MSR – ALPINE FRY PAN STEKEPANNE
Ikke alle fedre er like flinke til å holde kniven unna teflonpanna, derfor trenger han gjerne en robust stekepanne som han ikke trenger å være redd for å skrape opp med kniven når det steikes bacon, eller som han bare kan slenge på bålet uten å være redd for diverse plast-deler eller belegg.

 

MSR ALPINE FRY PANFar trenger en solid, no bullshit stekepanne i rustfritt stål som tåler litt skjødesløs bruk. MSR Alpine Fry har en aluminiumsplate sveiset til bunnen, denne fordeler varmen jevnt utover panna.

SJEKK UT5. THE JAMES BRAND – THE DUVAL ROSEWOOD
Skal du virkelig dra på til farsdagen er den lekreste nyheten fra knivemerket James Brand deres modell The Duval i rosewood.

Den 163mm lange gentlemans-lommekniven med bladlengde på 67mm veier 58 gram og åpnes kjapt med front-flipper. Dette er en moderne kniv i et klassisk design som sender tankene bakover i knivhistorien.

SJEKK UT

6. OPINEL NO 8 - FOLDEKNIV I RUSTFRITT STÅL
Franske Opinel har vært kjent for sin enkle, rasjonelle kvalitet siden Victor-Amédée Opinel laget ulike egg-verktøy for lokale bønder rundt Saint-Jean-de-Maurienne allerede tidlig på attenhundretallet. Den smarte låsemekanikken Virobloc slapp de på markedet i 1955, men det var først i 2000 at den var implementert på alle Opinel-knivene.

SJEKK UT 

7. NALGENE + REVIR WIDE MOUTH 32OZ DRIKKEFLASKE
Flasken er laget av BPA-fri resirkulert Tritan-plast, og har et rasjonelt no bullshit-design som gir et nikk tilbake til den tiden Nalge Company primært lagde laboratorie-utstyr. Utover søttitallet inntok de virkelig villmarka og ble det outdoor-brandet de er i dag.

REVIR + NALGENE

Vi forbinder gjerne den klassiske flaska med sporty Patagonia-kledte, Subaru Outback-kjørende, Clif Bar-knaskende professorer ved progressive universiteter på steder som Boulder og Berkley, men den er like logisk tilstede i en traktor på Trøgstad.

8. REVIR RAGGEN ULLRAGGER
Sokker til far på farsdagen er kanskje litt klisjé, men det er I år har vi steppet opp raggsokke-gamet vårt med to nye farger, skaugrønn og marine, i tillegg til den klassiske gråmelerte storselgeren. Denne raggen i 80% norsk ull (+ litt polyamid og elastan for slitestyrke og komfort) har vært en favoritt i sjappa de siste årene, og er uunnværlig på kalde høstdager og gjennom vinteren, uansett om du sitter på en atv i timesvis eller tasser rundt på et kaldt hyttegulv før peisen har fått varmet opp omgivelsene.

SJEKK UT

SCARPA KINESIS REVIR RAGGEN

9. SCARPA KINESIS PRO GTX
En godt skodd far kan ikke undervurderes. Kinesis Pro er en klassisk fjellstøvel fra Scarpa i skinn og GoreTex. Støvelen er høy, stiv og gir god støtte, og passer derfor god til alle typer turer der terrenget er krevende. Hele oversiden er laget av skinn, samt at det er lagt på en ekstra gummirand rundt hele skoen for ekstra beskyttelse og robusthet. GoreTex membran sørger for at du holder deg tørr og et godt snøresystem sørger for rask og enkel stramming av lissene. Denne skoen ble kåret til den beste fjellstøvelen av magasinet Fri Flyt, og Revirs egen John Harald har brukt den i over ti år, og har ingen planer om å bytte den ut.

SJEKK UT

10. BURTON THROWBACK 100 og 130
Rad dads surfer puddersnø med kidsa uten bindinger. Den laveste terskelen for denne moroa er Throwback-planken fra Burton. Dette er en billig og grei løsning, om du ikke har tenkt å sende fattern på Revirs bindinglaus-kurs i desember.

BURTON THROWBACK

Brettet er laget for å surfe på løssnøen, akkurat slik pionerene startet med sidelengs lek på snø for tusenvis av år siden. Fjøla kommer i en lengde for far, og en for junior, her er det bare å gå for pakken.

SJEKK UT


Bonustips
Revir drar i gang vinteren 2020/21 med to bindinglaus-kurs på rappen under ledelse av Isaac Hegna Manning. Bygg din egen powsurfer på en ettermiddag i Revirs nye lokaler: Hiet.

LES MER

Kursene som skulle gjennomføres 5, 6 og 7 november er utsatt til desember.
Også i SISTE FRA MAGASINET

Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer
Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer