Vi har åpnet ny butikk i Hegdehaugsveien!

0

Kurven din er tom

Utstyr
 • Revir's eget

 • Gavekort

 • klær
 • Revir's eget

 • 2

  Vi finner ofte mer sopp etter regnvær, sies det. Så da har kanskje de av oss som fremdeles vasser rundt i flomvann en fordel? Skogen er i alle fall tilsynelatende full av sopp i år.

  Det er mest sopp å finne fra sensommeren til frostnettene kommer om høsten. Men timingen denne perioden er like viktig. Sopphattene vokser vanligvis opp etter en varm og våt periode. Venter du for lenge blir sopphattene ofte spist av larver eller angripes av andre sopper. Så med andre ord – nå er tida for å dra på skattejakt! 


  Granmatriske og steinsopp – begge gode matsopper (synes undertegnede).

  Traktkantarell og rødgul piggsopp – kan være litt vanskelig å få øye på, men begge er veldig gode matsopper.


  TRAKTKANTARELL
  Traktkantarellen finner du gjerne i mosegrodd granskog frem til frosten kommer, men trakten tåler også noen minusgrader uten at strukturen i kjøttet blir skadet.
  Traktkantarellen er dessuten en av soppslagene som egner seg best til tørking. Den har en slank oppbygning og tynt kjøtt – noe som gjør at den enklere skiller seg med væsken. Tørkes den riktig kan du ha den på glass i kjøkkenhylla i årevis uten at kvaliteten forringes.

  Se de nye håndfletta soppkurvene våre her + sopplukksett.

   


  KAMUFLASJE
  Den eneste ulempen med traktkantarell er at den kan være vanskelig å få øye på! Den har kamuflasjefarger – spesielt på denne tiden, når høstbladene på bakken har samme farge.

  Og husk! Er du usikker på hva du har fått med deg i kurven anbefaler vi å ta turen innom din nærmeste soppkontroll. Pass på at det ikke sniker seg med en giftig sopp innimellom de andre.

  Foto: Bodil Gilje og Fredrik Bryn