SNOWBOARDING I KOSOVO OG MAKEDONIA MED DEEPER ADVENTURES

SNOWBOARDING I KOSOVO OG MAKEDONIA MED DEEPER ADVENTURES

Snowboarder Dina Treland Nesse har akkurat etablert Deeper Adventures og inviterer på puddereventyr til Kosovo og Nord-Makedonia i vinter.

HVA: Guiding, cat-boarding med Deeper Adventures
NÅR: 11. - 18. februar 2023
HVOR: Kosovo og Nord-Makedonia
PRIS: 9490 kr (supertilbud frem til 18.12.22)
Flybillett ikke inkludert, men sjekk Wizzair

VI FORDYPER OSS I DEEPER
Selv om vi på Revir stort sett løfter fram ditt lokale, nærliggende alternativ kan vi ikke unngå å bli nysgjerrig når to brettvenner drar i gang et spennende prosjekt som definitivt er utenfor charter-malen, så vi tok kontakt med Dina og ba henne utdype litt om Deeper.

DEEPER ADVENTURES

HVORDAN BOOKE OVERNATTING PÅ ALBANSK?
Er du klar for å bytte ut den tradisjonelle alpeturen med et nytt og mer spennende reisemål? Frister det å oppleve en annen kultur fremfor å shotte jäger på afterskien? Kunne du tenke deg å dra et sted der pudderet ikke er oppkjørt i løpet av de første timene, men vet ikke helt hvordan du skal gå frem? For hvordan finner man egentlig ut hvilke skisenter som er best hvis ikke man kjenner noen som har vært der før? Og hvordan bestiller man overnatting av noen som ikke har nettside eller epost, og som bare snakker albansk på telefon?

Nyoppstartede Deeper Adventures har heldigvis gjort jobben for deg, og inviterer med på en ukes tur til Kosovo og Nord-Makedonia på jakt etter bunnløs pudder i både skisenter og med catski!

DEEPER ADVENTURES

VERTSKAPET VET HVORDAN
Deeper Adventures er startet opp av Dina Treland Nesse, som kanskje er et kjent navn for en del snowboardere fra tiden da hun kjørte konkurranser og filmet rails i trapper av brutal betong. De siste årene har vi ikke sett like mye til henne på street-rails, men det betyr absolutt ikke at hun har lagt vekk snowboardet. Som mange andre freestylere har Dina funnet veien ut i dypere snø, der hun sammen med makker og livspartner Eirik Nesse har utforsket flere alternative reisemål for å kjøre snowboard.

Siste snowboardtur utenfor allfarvei var til nettopp Kosovo og Nord-Makedonia i 2019, der du nå er invitert til å bli med.

– Forrige gang hadde vi full klaff! Da reiste vi på værmelding der vi bestemte reisemål rett før avreise, og dette var området det var meldt mest snø. Vi kom frem dagen etter et stort snøfall, og den gangen åpnet de èn heis hver dag, så hver morgen var det et nytt ukjørt område som ventet på oss! Men så mye flaks kan man nok neppe regne med å få igjen, sier Dina.

DEEPER ADVENTURES

UNGT LAND MED LANG HISTORIE
Det er uvisst om det var for å spare på pudderet at det ble slik, eller om det var av tekniske årsaker, for selv om det ble investert mye i skisenteret Brezovica på 80-tallet har både heisene og bygningene rundt fått forfalle. Området var preget av krig og uroligheter gjennom hele 90-tallet, og Kosovo er Europas yngste land etter at de erklærte seg uavhengige fra Serbia i 2008.

– Å velge reisemål som Kosovo gir meg mye, siden det både er interessant med en fremmed kultur og mer bærekraftig enn «vanlige» destinasjoner. Jeg vil heller legge igjen de norske kronene mine hos en familiebedrift der enn i et sveitsisk skisenter som eies av en eller annen riking. I tillegg kan man bidra ved å vise frem stedet til andre som kanskje også velger å legge turen dit når noen har gått opp veien for dem. Den dagen det blir for mange i kampen om det første sporet er det ikke verre enn å utforske neste uoppdagede perle!

DEEPER ADVENTURES

AUTENTISK OG EKSOTISK MED LOKALE GUIDER
På programmet står det først tre dager kjøring i anlegget Brezovica i Kosovo, der overnattingen er på et enkelt men på sitt vis sjarmerende ski in – ski out hotell som tar deg med rett tilbake til Jugoslavia. Ingen spa-avdeling her med andre ord, men helt klart autentisk! Deretter fortsetter turen videre til Nord-Makedonia, der det venter en dag i skisenteret Popova Shapka og to dager catski med lokale guider fra Shar Outdoors. I Popova Shapka er det leid to hus som deltakerne innkvarteres i.

TID TIL EN FEST
Dersom du er en av de som gjerne vil ha en god fest når du er på ferie får du anledning til dette når siste natten tilbringes i Skopje som er hovedstaden i Nord-Makedonia.

DEEPER ADVENTURES

STORE OPPLEVELSER, ENKEL STANDARD
Den enkle standarden er valgt av to grunner: For det første kjennes det feil å leve i sus og dus i ett av Europas fattigste land, og for det andre er en del av tanken bak Deeper at det skal være for alle, og ikke forbeholdt de med mest penger. Det eneste som kreves for å delta er erfaring med kjøring i dyp snø, og du må ha med deg skredutstyr som du har gjort deg godt kjent med bruken av før avreise. Det vil bli litt skredteori en av de første kveldene, i tillegg til litt felles øving på bruk av utstyret i bakken.

DEEPER ADVENTURES

MYE FOR PENGENE
Det er harde tider, og folk er usikre på økonomien fremover, men hvis man regner kjapt på kostnadene for fire dager heiskort og ikke minst to dager catski (som er dyrt) er det ikke vanskelig å se at 9490 kr er en god pris!

Men vær rask, dette pristilbudet gjelder bare til 18.12.22.

(Flybilletter er ikke inkludert i prisen, men pr. nå finnes det billetter hos Wizzair til 519 kr t/r.)

MER INFO
Hvis ikke du allerede har funnet veien til nettsidene så er dette tiden for å gjøre det, all info om turen, program og påmelding finner du på www.deeperadventures.no


Også i SISTE FRA MAGASINET

Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer