REVIRS KNIVSKARPE DAGER

REVIRS KNIVSKARPE DAGER

Torsdag, fredag, lørdag og søndag i neste uke setter Revir skarpt fokus på kniven, og noen få av dens mange bruksområder. Det blir kurs, foredrag og prat. Dropp inn og heng ut.

En skarp blanding, fire dager til ende
Vi har invitert Anders Haglund og Svein-Erik Helle fra Helle kniver, vår egen Jacob "Askeladd" Weisæth kommer for å slipe kniver og forfatterne bak Spikkeboka stikker også innom en tur. Vi kjører hele greia på Revir Avstikker, 100m i nordvestlig retning fra Revirs hovedkvarter.

DATO: 5. - 8. DESEMBER
KLOKKESLETT: SE DETALJER
STED: REVIR AVSTIKKER - FOLKETEATERPASSASJEN
BILLETT: KUN FOR TORSDAG KVELD

TORSDAG 12.00 - 18.00 - HENG UT MED HELLE
Torsdag fra high noon, sånn omtrent, har vi Anders Haglund og Svein-Erik Helle fra Helle kniver hengende i butikken. Anders er markeds, og produktansvarlig - eller marknads- og produktansvarleg som det strengt tatt heter hos Helle. Det er han som har utvikla Helle til et internasjonalt varemerke siden 2007. Svein-Erik er tredje generasjons dagleg leiar, og han har tråkka rundt i fabrikken hele livet.

helle kniver

Live-spikking og testing av kniver
De har med seg et stort utvalg kniver, som kan testes under ansvarlig oppsyn, live-spikking altså. Her vil du kunne få gode råd om hvilken kniv som passer for deg, eller den du har tenkt å gi den til. Revir vil også utvide Helle-utvalget i butikken dramatisk nå opp mot jul. I tillegg til testing og gode råd vil de demonstrere hvordan de tester egg og hardhet på knivene. Det vil også være mulig å sette sammen sin egen Helle-kniv, Helle-lego som de kaller det. 

helle myra

Insta-konkurranse med premier
Opp mot arrangementet vil vi oppfordre folk å dele bilder av sin Hellekniv med taggen #RevirHelle. Eller ta et bilde av kniven du allerede har, som ikke duger lenger, kanskje kan det vanke en oppgradering. Vi kårer en vinner på slutten av torsdagskvelden.

TORSDAG 19.00 - 22.00 - EN KNIVSKARP AFTEN MED HELLE
Helle: historia bak kniven. Helle er i dag det mest kjende og solgte knivmerket utanfor landets grenser, og leverer typisk skandinaviske knivar til alle verdas kontinent. Sidan 1932 har ein laga knivar i den lille bygda Holmedal med ein filosofi om at fine ting også skal vere funksjonelle verktøy.

Lokale ressursar og internasjonale trendar
Helle har alltid bygd på det lokale –nærleiken til naturen, det lille samfunnet langs Dalsfjorden og ressursane ein finn der. Samstundes har ein alltid sett etter internasjonale trendar og tilpassa dei lokale ressursane til dette.

helle kniver

Fra sykkeltur over fjellet til samarbeid med Les Stroud
I løp av ein time vil de få høyre historia om då Sigmund sykla over fjellet med knivar til Oslo på 30-talet, om sjørøveri i Guatemala på 70-talet, framveksten som eit moderne friluftslivsmerke på 80-talet og samarbeid med internasjonale personlegheiter som ”Survivorman” i nyare tid.

Historiene gjer eit innblikk i både norsk industri- og friluftslivshistorie. Og de vil sjølvsagt få sjå mykje kniv.

Her kan det også bli servert en liten knert skarpt i koppen

GRATIS INNGANG, MOT BILLETT

jacob weisæth

FREDAG OG LØRDAG 12.00 - 17.00 - SKARP WORKSHOP MED WEISÆTH
Fredag og lørdag kjører vi knivslipe-workshop med Jacob Wesæth. Her kan du bli med og lære hvordan du sliper og vedlikeholder knivene dine. Eller du kan legge fra deg kniven og få den behandlet av Jacob for en rimelig penge, litt avhengig av hvor stor jobb som må gjøres.

jacob weisæth

Workshoppen kjøres som drop-in så her er det bare å svinge innom når det passer. Jacob har holdt disse kursene flere ganger før, og det er mye nyttig og lærerikt å plukke opp. Vi pleier å si at han er en klassisk nerd i ordets aller beste forstand.

SØNDAG 14.00 - 16.00 - SPIKKEBOKA AV EIVIND STOUD PLATOU & KJETIL HARKET
På søndagen får vi besøk av Eivind Stoud Platou og Kjetil Harket, de har gitt ut Spikkeboka, en bok full nyttige tips, gode ideer og praktiske råd om hvordan du kan spikke, hva du kan lage og hva du trenger for å få det til.

SPRETTERT

Hele 30 prosjekter har de tatt med, og alt om hvordan du kan gjennomføre dem. Fra det superenkle til det mer avanserte.

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer