REVIR - ETT ÅR ER GÅTT

REVIR - ETT ÅR ER GÅTT

13. mai 2016 åpnet Revir Oslo i Folketeaterpassasjen/Storgata. Vi gratulerer oss selv med dagen, og takker alle for hjelpen.

Ett år i bratt motbakke
Nå er det jaggu gått ett år siden vi åpnet dørene til vårt lille Revir-univers i Storgata/Folketeaterpassasjen, og på den verdensomspennende interveven. Det har, mildt sagt, vært et innholdsrikt år.

Rikelig med motbakker, skjær i sjøen, terskler og hindre av alle mulige slag. Mange utfordringer forventet vi, noen ble vi advart mot, andre igjen kom som lyn fra klar himmel. Fortsatt føles det stadig vekk som å stampe gjennom tung dyp snø, men heldigvis bæres vi oppe av Rønning ski, Fjell^ splitboards og Fimbulvetr truger (med flere). Både bokstavlig og metaforisk sett.

Innholdsrikt
For året har ikke bare vært krevende, tvert i mot. Det har først og fremst vært fantastisk spennende og jævlig moro. Hovedårsaken til dette er våre venner og samarbeidspartnere, de som har fylt universet vårt med fascinerende innhold. For det er leverandørene, kunstnerne, fotografene, produsentene, kursholderne, utviklerne, rådgiverne og håndtverkerne som har gjort dette året til ett av de mest interessante og innholdsrike noensinne. Det er de som har vært våre metaforiske truger/ski/splitboard over den dype snøen.

Innholdsrikt er ingen overdrivelse. Det startet med en sylskarp fotoutstilling med Pål Laukli og gikk så slag i slag. Kunst- og fotoutstillinger, foredrag, kurs, workshops, produktlanseringer, fluebinding, ølsmaking, bruktmarkeder, flash-tattoo sessions, photoshoots, lagersalg, fester og moro. Alt med en viss tilknytning til tur og friluftsliv.

 

Eklektisk - ja såpass må det være lov å si
Noen minneverdige høydepunkt i galleriet har vært kulltegningene til Roger E.P. Egseth. Mick Fanning og Emil Sollie i Lofoten. Lars Nilsens Akerselvakåseri. Nordic Archives plakater. Marte Stensland Jørgensens hundekjøringsbilder som hang her mens hun kjørte Finnmarksløpet. Fotballfrues skolansering (neida … joda … ne …). Audun Amundsen om sitt opphold i jungelen på Sumatra. Protect Our Winters bruktmarked for vinterstæsj. Flash tatoveringen med Electric East og nå sist, Lars Kjemphol og Woodland Skateboards spontanutstilling som henger oppe i disse dager.

Og kanskje vårt aller mest innovative og engasjerende prosjekt, #Bindinglaus - bygg din egen powsurfer, i samarbeid med Isaac Manning. Det var en som sa at Revir var på vei til å bli et slags friluftlivets kulturhus. Det var fint sagt.

Kamelåså
I butikken har det ikke vært mindre engasjement. Takket være enorm goodwill og hjelp fra våre leverandører har vi klart å bli en (i all beskjedenhet) interessant liten isenkramforretning folk jevnlig stikker innom, om ikke for annet enn å titte, lukte, kjenne … og å slå av en prat, over en nydelig kopp kaffe fra De dype skoger. Det har blitt fortalt en og annen fiskeskrøne, ført engasjerte diskusjoner om ulv, og historien bak Anders Thygesen/Morten Viskum-kajakken i taket er blitt fortalt hundrevis av ganger til både entusiasme og avsky. Men, historien som er blitt fortalt flest ganger er nok den om Rønning treski. Tre til fem ganger hver dag stikker en eller annen hodet innenfor døren for å slå av en prat om treskiene vi har i vinduet. Vi håper at vinteren neste år vil gi folk bedre grunn til å kjøpe nye ski enn årets. Bøkene til Lars Lenth, Lars Nilssen og Johanne Sundby kommer vi heller ikke utenom. Og Sveinung Ryans bloggserie-epos om sykkelturen gjennom the Rockies. Vi snakker snakkiser på løpende bånd. 

I tillegg til de allerede nevnte er WinterLife-støvlene fra Jämtland, den norske Gee Haw-parkasen, Anders Thygesens inuit-padleårer fra Vestfossen, Wetterlings økser, undertøyet fra LeBackhand, de kanadiske Crown Cap-luene, Fogg Gildeskål, kaffe fra De dype skoger, Rheos Gear, Vudd, Heimplanet, Pogo, Gentem Stick, Fjell^Snowboards, LaGuiole-kniven, Astis, Flylow, Arctic Silver og Amok merkevarer som gjennom sin egen autentisitet har løftet oss til å bli en litt mer interessant friluftlivsbutikk. 

Nesten alle nevnt
Men, de er bare noen få av alle de som har gjort Revir til et sted verdt å besøke i året som har gått. Vi har prøvd å huske så mange som mulig av de som har hjulpet oss, above and beyond, som dem sier derover:

Fredrik Finsnes, Kristian Ek og Kai Andresen fra Scando, Stefan Claus, Jan-Ivar Melby, Per Mosbæk fra Cirdan, Pål Vedner og Lene Nordermoen fra LeBackhand, Jo Egil Tobiassen og Jeanette Louise Bryng fra Northern Playground, Trygve Markset fra Amundsen, Ulf og Jonas Rønning fra Rønning Ski, Frøydis og Gøril Pedersen fra Fogg Gildeskål, Kjell Håkon og gutta fra Nixon/Brixton, Jan og Henriette fra Local Hero, Stig Torp og Tommy Elvsvebakken fra Hundekjørerbutikken, Kristina Giske og Kjetil Bjørge fra Fjell^ Snowboards, Monica Celius fra bladet Hundekjøring, Henrik Engh fra Gentemstick Norge, Christer og Jarle Friis fra Friisport, Kristoffer Kleven, Robert Selfors, Erik Eikre, Dag Midgard, Tom Erling Ridd, Vincent Westli, Jens Aabech og resten av Browncouch, Trond «Djevel» Ciekals, Peter Andre Haaland, Thomas Olsen, Ingrid Odongo, Lars Nilssen, Lars Lenth, Andreas Wahl, Eirik Sandberg Ingstad, Ketil, Per Øyvind, Kristian og Liam fra Fimbulvetr, Anders Thygesen, Jon Christian Opøien, Isabel Nikoline Simonsen, Tore Helland, Øyvind Lauritzen, Martin Ellingsen, Pieter Hulleman, Janne Lillehagen, Espen Skogen, Tormod Granheim, Bom Bom Mustad, Simen og gjengen fra Nordic Ocean Watch, Ragnhild, Karoline, Märtha Louise og resten av POW, Anders Roede fra St. Hallvard Bryggeri, arkitekt Andreas Tingulstad og Gregor som på sett og vis har bygd Revir, Thomas «Daggers» Olsen, Rickard og Alex fra SolRX …

Og våre bedre halvdeler naturligvis, uten dem ville hele dritten raknet!

Fremad i alle retninger
Uten disse hadde vi ikke klart å få såpass sving på sakene som vi tross alt har fått, og dette er bare den spede begynnelsen på det vi har sett for oss at Revir skal bli fremover. Enda mer unike merkevarer, flere arrangementer, kurs og foredrag, og aktiviteter utenfor reviret er noe av det som ligger i pipelinen. Og nå til sommeren (16. juni for å være eksakt, sett av datoen) drar vi i gang vår aller mest internasjonale og ambisiøse utstilling så langt. Mer om den kommer snarlig.

Verdens beste kunder
Så må vi avslutte med noen ord om de som faktisk sørger for at vi fortsatt finnes. Kundene. Vi har antakelig de aller aller råeste, triveligste, mest interesserte/interessante, kuleste, mest jovviale, rauseste, kunnskapsrike og nerdete kundene i verden. Han som står i tre kvarter for å vurdere hvilken jaktøks som har det fineste hickory-håndtaket, hun som ikke klarer å bestemme seg for om hun skal ha treski i bjørk eller ask, han som tipser oss om hvilken reparasjonsteip som er den beste til yttertøy, brasilianerne som tilfeldigvis bor like ved der kaffen vår kommer fra og har kaffe fra samme gård, black metal entusiasten fra Peru som var helt i ekstase da vi spilte Djevel på anlegget, og som så kom innom med en peruviansk black metal-singel. Det er en eklektisk miks mennesker som snubler innom Reviret vårt, og vi verdsetter dem skyhøyt, alle som en.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer