REVIR BUSHCRAFT - VINTERKURS

REVIR BUSHCRAFT - VINTERKURS

I 2020 tilbyr vi for første gang et vinterkurs i bushcraft. Kurset går over fire dager (torsdag - søndag) i tillegg til en innledende teorikveld i Revirs lokaler onsdag 19. februar. Kurset blir holdt på idylliske Åstjern, sentralt på Østlandet.

BILLETTER

BUSHCRAFT

TILPASSET OPPLEGG
Målet for kurset er at du skal tilegne deg kunnskap og ferdigheter som gjør deg trygg i naturen på vinteren. Dersom du allerede har god erfaring fra før kan instruktørene fikse et tilpasset opplegg (dette avklares i forkant av kurset). Vi går blant annet igjennom:

  • Generelt lære seg å trives godt på vinterstid på turer som bushcrafter. Med enkel utrustning, tett på naturen og tett på deg selv.
  • Sikker og god vinterbruk av egen utrustning.
  • Bygge og bo i egne vinterbivuakker; gapahuk og quinzee (snøkuppel). Sammen og alene.
  • Lære å etablere og holde i gang gode vinterbål for varme og signalisering. Få fyr uten fyrstikker.
  • Navigasjon i vinterterreng. Ruteplanlegging og trygg marsvei.
  • Organisering og bruk av pulk. God marsvei med pulk.
  • Førstehjelp med fokus på vintermomenter; hypotermi, frostskader.
  • Føde på vinterstid; snarer, isfiske.

BUSHCRAFT

BERYKTET FOR GOD MAT
Første overnatting vil foregå inne i hytter på Åstjern. Andre overnatting blir i gapahuk, og tredje overnatting blir utendørs i egen quinzee. Da første del av kurset blir litt teoribasert får vi servert hjemmelaget middag på Åstjern torsdag kveld, samt frokost på fredag. Varm lunsj på søndag er også inkludert. Maten på Åstjern er beryktet – og vil være et fint avbrekk i vinterbushcraft-opplevelsen.

BUSHCRAFT

 

ESPEN EVENSEN & CO.
Våre kurs har faste instruktører med lang erfaring og utdanning innen friluftsliv.
Instruktørene blir ledet av Espen Evensen som har over 20 års relevant erfaring innen mestring i naturen og overlevelse – både sommer og vinter.

BUSHCRAFT

  • Det er maks 15 deltakere pr. kurs.
  • Hver deltaker må ta med turklær egnet for vinter, en turøks eller sag, en liten turkniv, samt en sekk med eget back-up-utstyr dersom man ønsker å ha tilgang til det. Mer detaljert pakkeliste kommer i forkant av kurset samt på teoridelen to uker i forkant.
  • Tennstål og andre effekter og hjelpemidler får man av oss på kurset.
  • Detaljer rundt pakkeliste, utstyr og transport, med mer utdypes i en egen oppfølgingsmail til alle påmeldte når det nærmer seg.
  • Prisen er kr. 5590,- pr. deltaker, og kurset avholdes 5.-8. mars 2020.


NB! Det blir kun satt opp ett vinterkurs i 2020.

 

YTTERLIGERE DETALJER
Oppmøte ettermiddag torsdag 5. mars, og hjemreise ettermiddag søndag 8. mars. Du skal fint kunne jobbe torsdag selv om du skal med på kurs.

Detaljer om dette kan tas med instruktør Bodil Gilje / bodil@revir.no.
Send gjerne mail til bodil@revir.no hvis du har flere spørsmål.

NB! Påmelding er bindende!

Revir Bushcraft
Tett på naturen – tett på deg selv.

Foto: Anders Haglund, Bodil Gilje (vinterkurs) og Alberto Palladino (Åstjern).


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer

Liquid error (layout/theme line 353): Could not find asset snippets/remove-sold-out.liquid Liquid error (layout/theme line 354): Could not find asset snippets/disable-sold-out.liquid