Pendleton Woolen Mills

Bodil Dorothea Gilje

|

|

2 min

Det er noen år siden vi hadde Pendleton på Revir, og nå vi kan endelig kunngjøre at det er tilbake i butikken. Et litt beskjedent utvalg inntil videre, men neste år kommer det mer – også klær. Vi er opptatt av både ull, kvalitet og historie på Revir. Pendleton Woolen Mills tikker alle boksene og har vært en banebryter innen produksjon av ulltepper, klær og andre tekstilprodukter i 160 år.

PENDLETON OG YELLOWSTONE
Du kjenner kanskje igjen teppene og klærne fra den kjente TV-serien Yellowstone (vi på Revir er veldig fan)? En viktig del av Pendletons historie er nemlig deres forpliktelse til å støtte urfolkssamfunn. De har samarbeidet med ulike stammer for å lage tepper og tekstiler som ærer deres kultur og symbolikk, og har også støttet utdanningsprogrammer og veldedighetsarbeid rettet mot urfolkssamfunn.
 

 

PRODUKSJON I USA
Pendleton Woolen Mills har en sterk tilknytning til Oregon, men selskapet ble grunnlagt i byen Salem i delstaten Oregon i 1863 av Thomas Kay, en innvandrer fra England. Kay var en dyktig vever og hadde en dyp kunnskap om tekstiler og ullproduksjon. Han etablerte sitt første ullmølle i Salem før han senere flyttet produksjonen til byen Pendleton, som senere inspirerte navnet til selskapet.


Pendleton, Oregon, spilte en viktig rolle i selskapets historie. Selv om grunnlaget ble lagt i Salem, var det flyttingen til Pendleton som satte scenen for den videre veksten og suksessen til selskapet. Pendletons lokasjon ga tilgang til råmaterialer som ull og også et gunstig sted for distribusjon av sine produkter.


I dag har Pendleton fortsatt sin tilstedeværelse i Oregon, med hovedkvarter i Portland. De opprettholder også fabrikker og produksjonsanlegg i forskjellige deler av USA, og deres arv fra Oregon er fortsatt en sentral del av selskapets identitet og historie.

 

KUN KVALITETSULL
Pendleton Woolen Mills har etablert langsiktige partnerskap med sauebønder og ullleverandører over tid. De skaffer ofte ull fra forskjellige steder, inkludert deler av USA som Oregon, Washington og andre stater med en rik historie innen sauehold og ullproduksjon.


Selskapet er også kjent for å fokusere på kvalitetsull og bærekraftige produksjonsmetoder. De jobber tett med sauebønder for å sikre at ullkvaliteten møter deres standarder, samtidig som de tar hensyn til dyrevelferd og miljøpåvirkning.


HVORFOR ER VI SÅ FAN AV PENDLETON?

Pendleton har en sterk historie og en kulturell forankring. Dessuten lager de tidløse produkter som er ment å vare i generasjoner. De lager ingen bruk-og-kast-produkter. Deres unike design, ofte inspirert av urfolkskulturer, har appellert til folk gjennom mange generasjoner. Mønstrene deres bærer ofte historie og symbolikk, og dette gir produktene en dypere kulturell betydning som appellerer til et bredt spekter av mennesker. Dessuten liker vi ull – og spesielt ull med en god historie.