PACKRAFT – NORDMARKA PÅ LANGS

PACKRAFT – NORDMARKA PÅ LANGS

Packraften leier du her på Revir i Storgata, og på to timer med kollektivtransport kommer du deg helt til startpunket for denne klassikeren av en padletur igjennom nordmarka.

Toget fra Jernbanetorget tar deg direkte til Grua i Oppland fylke. Herifra er det en kort busstur fra Grua skole til Mylla hvor padlingen begynner.

Nordmarka på langs er en nydelig tur med lange padlestrekker, og er du flink til å pakke lett vil bæringene mellom vannsystemene bli en uproblematisk afære.

Varighet: 2-4 netter
Vanskelighetsgrad: Lett
Lengde: 41km
Start: Myllsdammen
Slutt: Skar, Maridalen
Sesong: Mai - November

KIPARA PACKRAFT


TUREN STARTER VED MYLLSDAMMEN

Padleturen igjennom marka starter altså ved Myllsdammen. På skoledager korresponderer en avgang om dagen fra Grua skole.

Her kan du finne oversikt over tog og bussruten. Oslo S - Myllsdammen

Ved ankomst på Myllsdammen er det bare å finne frem packraft og pumpe, og få festet sekken til farkosten. Turen starter med ca. 2,5 kilometer med padling før første bæring. Siden bussen ankommer Mylla i 4 tiden vil det være naturlig å se etter camp relativt raskt.

KIPARA PACKRAFT


Er det ruskete vær og man vil ha tilgang til toalett så kan man alltids ta seg inn på Bristol ved Ølja - en herlig liten hytte med ildsted og brisk. Vil man komme seg litt lenger er det ypperlige steder å campe i nordenden av Buvann hvor du har den nydelige Pershusfjellet på vestsiden av vannet.

SPÅLEN-KATNOSA NATURRESERVAT
Padlingen inn i Pershusvatnet og Spålen-Katnosa Naturreservat har kanskje den vakreste naturen på hele ruta. Her er det også aktivitet av fin fisk av flere slag, og kommer man seg litt utpå sies det at det her hviler noen av nordmarkas kjemper.

Videre går turen inn i Aklangen og Katnosa, men dessverre er disse vannene tappet ca. 3-4 meter. Det gjør at elvebredden er veldig gjørmete og det er fort gjort å stå med gjørme til godt oppå låret om du ikke er forsiktig. Pass derfor på hvor du setter føttene langs vannkanten der det har vært nedtapping.

KIPARA PACKRAFT


HUSK Å TA AV FINNE I STRYK

I enden av Katnosa, ved DNT Katnosdammen, begynner en lengre etappe over land. Mange, spesielt de med kano, går rundt Storløken, men vi anbefaler å padle dette lille strekket i packraften. Det er et fint område som smalner inn og byr på et lite stryk.

NB! Husk å ta av finne på raften før du padler ned her.

Videre er det altså 3,5 km til fots. Det enkleste er å følge grusveien, men om du vil ta en litt mer spennende rute, kan du følge stien langs Katnoselva ned til Sandungen. Velger du dette alternativet anbefaler vi å tømme raften for luft for å slippe å krangle med den tette vegetasjonen.

KIPARA SIARRA DESIGNS


FINT Å CAMPE VED BJØRNSJØ OG ROTTUNGEN

Følg vannsystemet videre til sørenden av Sandungen og videre ned Hakloa. Ca. 400 meter før demningen i sørenden av Hakloa er det et bra sted å ta opp båten. Her er det en bæring ned til en nydelig camp-site ved Bjørnsjøen. Fint for telt og bål.

Videre går ferden ned i sørenden av Bjørnsjøen hvor det blir bæring over til Rottungen via fin skogssti. Pass på å ta til venstre etter ca. 300 meters gange på grusvei fra Bjørnholt.

Følg sti hele veien til vannkanten av Rottungen - og hvem vet, kanskje finner du litt sopp på veien! På østsiden av rottungen er det mange fine plasser for å slå opp telt - et område ofte brukt av både padlere og folk som har tatt bena fatt fra byen.

TRAIL TURMAT


SETT AV MINST TRE DAGER

På denne ruten anbefaler vi å sette av minst tre hele dager til padling med 2 overnattinger. Ønsker du mer tid til fiske og avslapning så kan du alltids legge inn flere dager!

Bussen tilbake til Oslo fra Skar går som regel hver time på dagtid. Den tar deg ned til Nydalen hvor du kan bytte transport til T-banen for siste del av reisen tilbake til sentrum.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer