Nytt merke på Revir: Graveniid of Sápmi!

Bodil Dorothea Gilje

|

|

1 min

Vi har leeeenge jaktet etter den utlimate ullbuksa. Den typen som er tykk og tett nok til å holde deg skikkelig varm, men samtidig ikke klø! Den du kan bruke som ekstra lag under vaderne midtvinters, inni turbuksa når du skal sitte timesvis på isfiske i -20℃ eller stå lenge bakpå hundesleden. Eller rett og slett som en kosebukse inne på hytta (eller hjemme, for den saks skyld). Her er den! Og den kommer med matchende ullgenser og buff i samme kvalitet. 

 


 

 

LOKAL PRODUKSJON SIDEN 1985
Disse ullklærne blir produsert i Alta og Karasjok. Og historien startet med hjemmelagde strikkepinner av bjørkeris. Det var i 1985, da Marit Guttorm Graven startet strikkebedriften Graveniid Duojit i Karasjok – det som etter hvert er blitt til Graveniid of Sápmi.100 % NORSK ULL
Mye har forandret seg i årenes løp, men bruk av naturmaterialer, bærekraft, funksjonalitet, eget design- og produksjon i Sápmi er noe som alltid har stått Graveniid sitt hjerte nært. 


Buksa «Extreme Bivvu ullbukse» er svært populær, og er elsket av både friluftsfolk, reindriftsutøvere, hundekjørere, arbeidsfolk, ekspedisjonsfarere, fiskere og mange andre som er ute i all slags vær. Også populær blant de som sitter mye stille, enten i forbindelse med feltarbeid eller på tur med rullestol på vinterstid. Denne buksa har Graveniid strikket i alle år og det er denne folk snakker om når de sier «Graveniidbuksa».

Denne skal vi bruke hele vinteren, det er hvert fall sikkert! 

«Bivvu er nordsamisk og betyr «plagg til å berge seg mot kulde». I samisk kultur skal en ikke fremheve seg selv, men her gjør vi et unntak. For vi har fremdeles til gode å finne en varmere bukse på markedet. Hva som er kaldt eller ikke, er dessuten personlig. For oss som er vokst opp i Karasjok, regnes det ikke som skikkelig kaldt før gradestokken snuser på 35-tallet.» Graveniid of Sápmi