07 februar, 2017

HELLE KNIVER

Av: John Harald Knutsson
Revir har lett verden rundt etter interessante og vellagde kniver. Finland, USA og Asia. Og, joda, det finnes flotte kniver i rikt monn. Likevel vendte vi alltid tilbake til vår egen, norske knivtradisjon, og gang på gang var det kniver fra nordvestlandske Helle som fanget vår oppmerksomhet. Kanskje fordi vi selv har vokst opp med akkurat disse knivene, og at det bare i undertegnedes husholdning er tre Hellekniver i daglig bruk. En Jegermester, en Fossekallen og en Nying.

Se utvalget i nettbutikken

DE HARDE TRETTIÅRA
Steinar og Sigmund Helle startet knivproduksjon under familienavnet i 1932 bare et kort stykke unna Holmedal, der Helles fabrikk ligger i dag. I starten hadde de ikke engang strøm i fabrikken og baserte seg på regnvann for å drifte maskineriet, og de første årene syklet Steinar Helle de 565 kilometrene til Oslo for å selge kniver. Det er ikke godt å si om tidsklemma var en faktor i de harde trettiåra.

BELIGGENHET FORMER FUNKSJONALITETEN
Helles beliggenhet mellom fjord og fjell på vestlandet har utvilsomt preget utformingen og funksjonaliteten til knivene som fortsatt produseres der. Jakt, fiske og friluftsliv er en integrert del av hverdagen og selv om knivene er vakre som smykker er de først og fremst rasjonelle og gjennomtenkte bruksgjenstander.

ET SELEKTERT UTVALG BRUKSREDSKAPER
Knivene vi har valgt til Revir representerer en bredde og funksjonalitet vi selv er entusiastiske til, og har erfaring med. Fra den superlette og flytende fiskekniven Hellefisk med korkskaft til den langt tyngre og solide Lappland, Helles tradisjonelle samekniv. Med et blad på 214mm og en totalvekt på 305g har man her mer enn kraft nok.

SURVIVORMAN SAMARBEID
I samarbeid med Les Stroud har Helle utviklet den lille fulltangekniven Mândra, som med sine knappe 70g er såpass nett at man kan ha den rundt halsen. Utvær er en større fulltangekniv med røtter ytterst på kysten. Til de store oppgavene har vi valgt Jegermester med et blad på hele 135mm. Til sist i vårt utvalg har vi foldekniven Dokka, med et blad på 84mm er den en ganske graftig plugg til lommekniv å være. 

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

KRISEAVVERGINGSSALG - 30% TIL 70% RABATT
KRISEAVVERGINGSSALG - 30% TIL 70% RABATT

23 januar, 2020

Det graves utenfor sjappa, og vinteren 2020 glimter med sitt fravær - situasjonen er prekær og vi må ta grep. Vi må rett og slett pisse litt i buksa for å holde på varmen, og gir 30% - 70% rabatt på nesten alt vinterutstyret.
Les Mer
VI TRENGER LITT HJELP FOLKENS
VI TRENGER LITT HJELP FOLKENS

16 januar, 2020

Nå gjennom høsten som var, utover vinteren og hele våren fram til sommeren driver vi butikk midt i en uframkommelig anleggsplass. Storgata pusses opp og blir fin og fjong til sommeren, men nå i det sure vinterværet går det ikke en kjeft forbi her. Dette innebærer at vi mister alle kundene som tilfeldigvis snubler innom oss på vei et sted.
Les Mer
FERSKVANNSFISKENS MATFAT DEL I : KREPSDYR, FETT OG FARGE.

FERSKVANNSFISKENS MATFAT DEL I : KREPSDYR, FETT OG FARGE.


16 januar, 2020

På årets første Lars og Lars -kveld i Reviret skal vi ut i de frie vannmassene og se nærmere på basisføden til laksefisker og andre arter; insekter og småkryp som fiskere sjelden snakker om, selv om de kan være ørretens viktigste byttedyr.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev