LARS KJEMPHOL – GODE INTENSJONER

LARS KJEMPHOL – GODE INTENSJONER

Lars Kjemphol er kjent for dem som har fulgt Revir tett gjennom flere år. Han sto bak Woodland skateboards-utsillingen vi gjennomførte for noen år siden, og boka hans fra Woodlands deltakelse på Høstutstillingen er fortsatt tilgjengelig i sjappa.

LES OM WOODLAND-UTSTILLINGEN

Lars Kjemphol
Gode intensjoner
08.07 – 14.08.21

PRESSEMELDING:

Norske Grafikere er glade for å presentere en rekke nye verk og stedsspesifikke arbeider av Lars Kjemphol. I et forundringskammer av en utstilling møter grafiske trykk skulpturelle og performative elementer. Gjennom utstillingsperioden vil gallerirommet fungere som atelier for Kjemphol, og publikum vil kunne observere et kunstnerisk prosjekt i bevegelse som vokser og endrer seg fra uke til uke.

Vi ønsker velkommen til en pressevisning og møte med Lars Kjemphol torsdag 8. juli kl. 14:00.

lars kjemphol

I kjernen av utstillingsprosjektet står det improviserte: Interaksjon med publikum og spontane innfall setter premissene i en variert og eklektisk utstilling. Både skulpturer, byggverk og fargerike malerier vil skapes i løpet av de fem ukene galleriet fungerer som Kjemphols atelier. Det improviserte konfronteres også med allerede eksisterende elementer, som en rekke silketrykk og monotypier laget i månedene før utstillingen. Flere av motivene bærer preg av den siste tidens isolasjon: De er hentet fra Kjemphols umiddelbare nærhet og fremstår introspektive gjennom bruken av selvportrett og motiver fra nærmiljøet. Andre mer abstrakte motiver refererer til gamle myter og legender. Fortid og nåtid rimer og gjentar seg i disse motivene som en sang gjennom tidene.

En ekstra dimensjon kan tillegges de utstilte arbeidene gjennom Kjemphols politiske engasjement, som forankrer ham dypt i dagsaktuelle problemstillinger. Et eksempel er en serie skulpturer der mennesketenner er støpt i sølv og deretter malt i tannfarger. De viser blant annet til hans interesse for edelmetallets funksjon som motvekt til sentraliserte valutaer og inflasjon.

Problemstillinger knyttet til verdensøkonomien utforskes videre gjennom en digital versjon av utstillingen hvor kan publikum kan gå inn og kjøpe versjoner av de utstilte verkene som NFT-er. Kort forklart er NFT-er, eller non-fungible tokens, en betegnelse for digitale kunstverk der original skilles fra kopi ved hjelp av et unikt sertifikat. De betales ved hjelp av kryptovaluta, og representerer en ny og omdiskutert måte å omsette kunst på. Ved å engasjere seg i NFT-er peker Kjemphol samtidig på grafikkrelaterte problemstillinger knyttet til original og reproduksjon, en tematikk som vil utforskes videre i utstillingsperioden.

Lars Kjemphol (f. 1980) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har blant annet gjort seg bemerket som grunnlegger av kunstnerkollektiver og samarbeidprosjekter som Sisyfos minigolfklubb, Woodland Skateboards og Norsk Antikunstsenter. Denne utstillingen ved Norske Grafikere er Kjemphols første separatutstilling i Oslo på ti år.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Julegavetips!
Julegavetips!

Det går mot jul i Reviret, og vi halser på for å få julemoroa i havn. Vi håper du tar turen innom for å henge over en (gratis kopp) kaffe, kikke på det fine utvalget vi har og slå av en prat – selv om du (som oss) sikkert begynner å kjenne litt på julestresset.
Les mer
Slip turskøytene hos Revir
Slip turskøytene hos Revir

Vi har hørt ropene fra markas islagte vann. Nå kan vi endelig dele nyheten om at du får slipt turskøytene hos oss i Hegdehaugsveien.
Les mer
Nytt merke på Revir: Graveniid of Sápmi!
Nytt merke på Revir: Graveniid of Sápmi!

Vi har leeeenge jaktet etter den utlimate ullbuksa. Den typen som er tykk og tett nok til å holde deg skikkelig varm, men samtidig ikke klø. Her er den! Og den kommer med matchende ullgenser og buff i samme kvalitet, alt sammen fra lokalproduserte Graveniid of Sápmi.
Les mer