Knivmakerkurs med Jacob Weisæth

Knivmakerkurs med Jacob Weisæth

Nå har du muligheten til å lære å lage en kniv fra grunnen av. Jacob Weisæth fra Skarp slipeverksted arrangerer to helgekurs i knivmaking, her skal det smis knivblader og lages både skaft og slire.

Kurset går fra fredag ettermiddag kl. 18.00 til søndag ca kl. 15.00 

Kurs nr. 1 starter fredag 10. mai
Kurs nr. 2 starter fredag 24. mai

Pris: 2000,- 

FØLG ARRANGEMENTET PÅ FACEBOOK

knivmakerkurs

REIS HJEM MED EGEN KNIV
Målet med kurset er at man skal dra hjem med en egensmidd kniv på søndag, med nok kunnskap og erfaring til å kunne gjøre det på egenhånd senere. Det vil bli noe teoretisk læring, men mest praktisk jobbing (selvfølgelig).

Emner som vil dekkes er:

  • Kort om metallurgi relatert til kniv
  • Kort om knivdesign
  • Smiing av knivblad
  • Sliping og forming av blademne
  • Herding
  • Skjefte
  • Slire
  • Grunnleggende og videregående knivsliping

knivmakerkurs


Tidsplan er sånn omtrent:
Fredag 18.00 - 22.00
Lørdag 10.00 - 21.00
Søndag 10.00 - 15.00

Pris vil være 2000 kroner, og inkluderer materialer, lunsj og middag lørdag, lunsj søndag og lån av nødvendige verktøy og verneutstyr.

Påmelding gjøres ved å sende en epost med navn og kontaktinformasjon til skarpslipeverkted@gmail.com.

Det er kun fire plasser pr kurs, dette er eksklusive greier.

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer
Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer