Kanelbollens dag

Kanelbollens dag

Du har kanskje fått med deg Bodils lettvinte oppskrift på kanelsnurrer, som egner seg særs ypperlig når du skal dra med familien og naboens unger ut på tur. Oppskriften gikk «viralt» for flere år siden og er like populær fremdeles. 


DETTE TRENGER DU:

  • 1 ferdig pizzabun
  • 50 g smør
  • 4 ts kanel
  • 4 ss sukker


SLIK GJØR DU:

  • Rull ut pizzabunn på bakepapiret som følger med.
  • Smør smør utover hele deigen.
  • Dryss på kanel og sukker.
  • Rull deigen sammen igjen og del i 10–11 biter.
  • Stek på lav varme under lokk.
  • Husk å snu kanelbollene et par ganger så det ikke svir seg.

Hvorfor drive med gjær og elting på tur, når du kan gjøre det så enkelt.


PIZZABUNN
En helt enkel stekeklar pizzabunn fra butikken, eller en «kanelsnurrdeig» som noen butikker selger, litt smør og fyll er faktisk alt du trenger. I tillegg til en egnet turstekepanne, gassbrenner (eller et matbål), og smør til steking. Kanskje et lokk eller aluminiumsfolie for å holde varmen i panna, men det går fint uten.

Det er bare fantasien som setter en stopper for hva du kan fylle bollene med. Bodil har prøvd ut kanel, sukker og rosiner, brunost, sjokoladepålegg og nøttepålegg. Alt blir godt, men rosinboller med kanel og sukker er nok en uslåelig klassiker hos de fleste.

Bare smør smør utover deigen, ha på ønsket fyll, rull sammen og del i biter. Så er de klare til steking.


Rull deigen sammen igjen med fyll på og del opp i ca. 10-12 biter. De kan presses litt flate i stekepanna etterpå.

SVAK VARME ER NØKKELEN TIL SUKSESS
Ha bollene i en forvarmet stekepanne med smør og stek på svak(!) varme. De fleste blir litt ivrige og vil ha bollene raskt stekt. Da får du svidde boller som er rå inni. 10-15 min med tålmodighet gir de beste bollene. Lokk på stekepanna gjør at det kanskje går litt raskere, og at bollene hever litt mer, men det er ikke nødvendig.


Svak varme i ca. 10-15 min – snu de innimellom så de ikke svir seg.

GASSBRENNER ELLER BÅL
Det er lettest å kontrollere varmen og steke boller på en gassbrenner – helst med vindskjerm. Skal du steke på bål bør du ha et matbål med glør, eller holde panna et stykke over flammene så det ikke blir for varmt, slik som her.

Kort tid senere har du nystekte boller å bjuda på til familien. Eller gjør som Bodil, og spis alle selv.

PS! Bollene kan fylles med mye annet godt, som for eksempel sjokoladebiter, HaPå, brunost og rosiner. 

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Aften i Reviret: Podkasten Uteliv Live – Roald Amundsens verste år
Aften i Reviret: Podkasten Uteliv Live – Roald Amundsens verste år

I 2024 starter vi opp igjen med «Aften i Reviret», etter en real pause. Vi har fått med oss Randulf Valle, som kommer til å spille inn flere live podkasts på Revir gjennom året som kommer. Første innspilling skjer allerede 25. januar, og flere datoer blir lansert etterhvert.
Les mer
Julegavetips!
Julegavetips!

Det går mot jul i Reviret, og vi halser på for å få julemoroa i havn. Vi håper du tar turen innom for å henge over en (gratis kopp) kaffe, kikke på det fine utvalget vi har og slå av en prat – selv om du (som oss) sikkert begynner å kjenne litt på julestresset.
Les mer
Slip turskøytene hos Revir
Slip turskøytene hos Revir

Vi har hørt ropene fra markas islagte vann. Nå kan vi endelig dele nyheten om at du får slipt turskøytene hos oss i Hegdehaugsveien.
Les mer