HUNDEKJØRING - HAKADALSEMINARET

HUNDEKJØRING - HAKADALSEMINARET

Høstens høydepunkt for hundekjørere og andre hundeinteresserte, Hakadalseminaret, headlines i år av størrelser som Iditarod-vinner John Baker, Katherine Keith, Olav Kjetil Bang og Petter Jahnsen, vinner av Finnmarksløpet 2017.

Hakadalseminaret er en institutisjon i hundekjørermiljøet. Der samles aktive utøvere, ivrige entusiaster og andre hundeinteresserte fra hele landet for å få faglig påfyll, sosialisere og gjøre ett og annet utstyrskupp. I år foregår seminaret på Åstjern hyttetun på Brandbu. Der er det ubegrenset plass for camping, rike tur og treningsmuligheter for hundene og en konsentrert arena som vil gi arrangementet en skikkelig hundefestival-følelse. Dette blir et arrangement for flere enn hardbarka hundekjørere, her blir det mye å lære for alle som har bikkja med seg på tur.

 

Foredragsholdere


John Baker vant Iditarod i 2011 og ble med det mannen som brøt Lance Mackeys seiersrekke. Han startet med hundekjøring da han var 16 år. I 1996 debuterte han i Iditarod 35 år gammel. Totalt har han deltatt 22 ganger i verdens lengste hundesledeløp, og ifjor ble han nummer 18. Det har gjennom årenes løp blitt hele 14 topp ti plasseringer på mannen fra Kotzebue i Alaska, og i 2016 ble han tildelt Sportsmanship Award i samme løp.

 

Katherine Keith ble født i Minnesota og bodde der frem til fullført videregående skole. Da bestemte hun for at det var på tide å forfølge drømmen om å dra til Alaska. Hun ble uteksaminert fra University of Alaska, Fairbanks i 2008 med en grad i Renewable Energy Engineering. Hun hadde alltid drømt om å kunne kjøre fly i bushen, spise caribou, eie løpshunder og ha en leir i Brooks Range. Det førte til at hun dro til Kotzebue for å håndtere hunder og har bodd der siden. Katherine begynte å kjøre hunder i 2011, og innså snart at Iditarod var målet. Dermed begynte hun å konkurrere i løpene hun trengte for å kvalifisere seg til 2014 Iditarod.

Katherine og John Baker avler og trener over 50 hunder i Kotzebue, Alaska, og de fokuserer på å ha den beste hundekennelen i verden. Katherine og John eier også en rekke små bedrifter, inkludert Remote Solutions LLC. Katherine er også en Ironman triatlet og håper å kvalifisere seg for Ironman World Championship i Kona, Hawaii.

Olav Kjetil Bang er morgedøling, fjellfant og veteran i turkjøring. Oppvokst i skisportens vugge har han tilbrakt mye tid med ski på beina, i tillegg til at han tatt seg utdanning som lærer. Han holder også kurs for å lære folk å unngå snøskredsrisiko, i tillegg til at han veileder studenter i friluftsliv. Olav Kjetil har mer enn 400 overnattinger i telt vinter-fjellene, og han har gått på ski fra Femund til Nordkapp med sin hundeteam. I 2006 foretok Olav Kjetil sammen med sin kone og en venn en 500 km lang polarekspedisjon på Spitsbergen, ved hjelp av ski og en liten hundeteam.

Petter Jahnsen ved målgang Finnmarksløpet 2017. Foto: Anna Riebelova

Petter Jahnsen er vinner av både Femundløpet i 2016 og Finnmarksløpet 2017, og er en veteran i langdistanse hundekjøring. Pete, som han kalles i miljøet, bor i Tufsingdal i Nord-Østerdalen hvor han etter sigende skal jobbe som rosinskrukker i følge Finnmarksløpets nettside.

Petter Jahnsen på sporet i Finnmark. Foto: Anna Riebelova

 

Foredrag, forretning, fest og moro
I tillegg til de fire foredragsholderne blir det også en paneldebatt på søndagen som har fått tema “Hvor går grensene for god dyrevelferd på hundeløp?” Denne debatten vil bli sendt live hos Bladet Hundekjøring, mens foredragene må du melde deg på for å få med deg.

Det kommer også utstillere til seminaret som har produkter og tjenester rettet mot hundekjører, og det blir også et bruktmarked for de som har utstyr de ikke lenger har behov for.

Kanskje er det nettopp det sosiale med seminaret som lokker mange. Det blir hundekjørerfest på lørdagskvelden og ikke minst masse tid til å prate og utveksle erfaringer og bli kjent med mange nye folk.

PÅMELDING OG INFO

 

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer