KONSERT – BRETTEVILLE PÅ HØGEVARDE

KONSERT – BRETTEVILLE PÅ HØGEVARDE

Fra ville vekster til vill vest på Høgevarde. Alf Bretteville fra americana-duoen Trudy and Dave kommer til fjells for å sette aftenstemningen i lavvoen lørdag 28. august.

Minikonsert: Alf Bretteville
Sted: Høgevarde
Dato: 28. august 2021
Tidspunkt: klokken 18.00

trudy and dave

FORTSYRRER UNDER DUEJAKTA
Revirs egen in-house redneck @johnharaldknutsson fikk ørene opp for Trudy and Dave-prosjektet til Alf Bretteville og Johanna Demker under Gigg i Gokk 2019 – og da Eystein fra Gigg anbefalte oss å kontakte dem i forhold til musikk som kunne passe både Revir og fjellufta på Høgevarde var Alf bare et par tastetrykk unna.

Vi fortsyrrer ham riktignok under duejakta, og det er utvilsomt litt ubeleilig å legge fra seg hagla for å komme til fjells midt under denne aller helligste av alle høytider.

Sjekk ut Trudy & Dave

LANG OG MANGFOLDIG KARRIERE
Alf har i mange år gitt ut kritikerroste album med sitt band Bretteville (1996 og 2011) og i 2020 slapp han en tøff duettplate under navnet «Trudy and Dave» sammen med Johanna Demker. Han har også han skrevet enkeltlåter for andre artister som har blitt store hits helt borte i Sør-Amerika.

BRETTEVILLE – UNDERVURDERT NITTITALLS-ROOTS
"Og for meg så er dette den beste plata som kom ut under 90-tallets Rootsbølge.

Den inneholder 12 utsøkte, stemningsfulle låter, og to instrumentalsnutter som heter «Introville» og «Outroville». Mellom disse er det puttet gode tekster og fjonge små melodier underbygget av et velspilt band som krydrer hele plata med banjo og dobrolyder.

Det hele snirkler seg avgårde på en måte som er få andre plater forunt, og hele veien ligger den glitrende stemmen til Bretteville-Jensen som bindeledd.  At ikke denne plata er nyutgitt er meg en gåte."

Skriver Rune Letrud om Bretteville-plata In Time fra 1996 i Musikkbloggen.no

Bretteville – In Time

RØFF OG ORGANISK
Som liveartist har han et sound som i dagens Americana-landskap utpeker seg som røft, organisk og rocka. Låtene spenner fra det melodiøse, Buddy Miller-inspirerte, til den mørkere og suggererende singelen «1000 Guns». En energisk, råtøff kommentar til en av verdens mange kriser. I Reviret har førstelåta fra Trudy and Dave-albumet sklidd inn på fast rotasjon, vi gleder oss stort til å få servert dette live i lavvoen på Høgevarde.

TIL HØGEVARDE FRA ROYAL ALBERT HALL
Alf har spilt på mange scener, fra knøttsmå hemmelige barer som gamle Palace Grill og Gamla i Oslo, til Royal Albert Hall. 10. November 2019, da bluesnorge "tok en Åge", sto han på den legendariske scenen sammen med folk som Amund Maarud, Knut Reiersrud og andre Blue Mood-artister.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer