FØRSTEHJELPSKURS FOR FRILUFTSFOLK OG HYTTELIV

FØRSTEHJELPSKURS FOR FRILUFTSFOLK OG HYTTELIV

Førstehjelp redder liv og skaper trygghet, enten det er på tur, på hytta eller i hverdagen. Alt innholdet i kursene blir lagt opp mot realistiske situasjoner og gir deg kunnskap som kan gjøre en forskjell!

FØLG ARRANGEMENTET PÅ FACEBOOK

KJØP BILLETT TIL FØRSTEHJELPSKURS HER

Lørdag 2. oktober inviterer vi til todelt førstehjelpskurs på Høgevarde med instruktør Marius Baade. Vi anbefaler naturligvis begge delene, men har likevel lagt opp til at du kan velge den delen du anser at du trenger mest.

førstehjelpskurs

Del 1:
For deg som ønsker grunnleggende kunnskap om førstehjelp, eller ønsker oppfriskning av gammel kunnskap. Bygg eget førstehjelpssett.

Del 2:
For deg som ønsker litt mer fordypende kunnskap om brudd- og bløtdelskader. Bygg eget førstehjelpssett.

Dato: Lørdag 02.10.21
Del 1: 10.00 - 13.00
Del 2:  14.00 - 17.00 

Sted: Oppmøte ved Lavvoen på Høgevarde.
Gulsviksetervegen 1003, 3539 Flå.

Instruktør: Marius Baade (over 10 års erfaring fra akuttmedisin og førstehjelp)

 førstehjelpskurs

DEL 1 – FØRSTEHJELP FOR FRILUFTSFOLK OG HYTTELIV

Varighet: 3 timer
Antall deltagere: 12 stk
Pris: 400,-

Kurset er delt inn i 3 deler. Vi vil gå gjennom sentrale momenter når noen skader seg eller blir akutt syke i villmarken, enten dette er på en hytte eller langs sti-nettverket rundt Høgevarde.

Kurset krever ingen forkunnskaper, men om du husker din ABC fra trafikalt grunnkurs er det et pluss. Sentrale momenter vi vil gå gjennom er:

Hvordan undersøke og behandle et bredt spekter av skader vi kan oppleve på tur, inkludert:

  • Bruddskader
  • Overtråkk, muskelstrekk og andre bløtdelsskader
  • Indre blødninger
  • Hodeskader
  • Nakke og ryggskader
  • Hvordan ivareta pasienten over tid mens vi venter på evakuering
  • Hvordan velger man førstehjelpsutstyr til bilen, hytta, tursekken eller sykkelbagen.
  • Bygg eget førstehjelpssett. 

 

DEL 2 – WORKSHOP: BRUDD OG BLØTDELSKADER

Varighet: 3 timer
Antall deltagere: 12 stk
Pris: 400,-

Del to er en workshop hvor vi ser nøyere på brudd- og bløtdelskader. Dette er mer hands-on og praktisk lagt opp. Deltagerne vil få mulighet til å teste forskjellige måter å behandle skader på og få personlig tilbakemelding på bandasjering, spjelking og pasientundersøkelse.

Vi går også nøyere inn på anatomi og fysiologi får å gi deltagerne en bedre teoretisk base for å utfylle de praktiske ferdighetene. Workshopen er lagt opp som en rekke mindre praktiske øvelser med et teoretisk element og passer folk som har litt kunnskap om førstehjelp fra før (eller som nettopp har tatt førstehjelp for friluftsfolk). Man er oppmuntret til å ta med eget utstyr som man lurer på bruken av.


Om Instruktør Marius Baade
Med over 10 års erfaring fra akuttmedisin og førstehjelp er Marius både trygg på fagfeltet og rollen som instruktør. Til daglig jobber han som skipatrulje- og HMS-ansvarlig ved SNØ skisenter på Lørenskog.

førstehjelpskurs

Marius ble introdusert til St John Ambulance under studietiden i Wales, og det tok ikke lang tid før pensum ble byttet ut med vakter på den lokale ambulansestasjonen.

Han har siden jobbet i London som ambulansepersonell og som instruktør i Forsvaret. Etter 7 års tjeneste byttet han ut uniformen med sivile klær. Nå om dagen gjør han sitt beste for å kombinere interessen for topptur, klatring og fjellsport generelt med iveren etter å spre kunnskap om førstehjelp.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer
Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer