22 juli, 2019

Revir har hatt Filson i siktet fra før vi åpnet, nå er det endelig på plass i butikken. Vi har startet med et lite utvalg godsaker i sommer, men kommer til å utvide sortimentet utover høsten. 

Filson er kjent for sine grove Mackinaw-ullklær og robuste produkter i vokset kanvas og lær. Det er ikke så rart med tanke på at disse produktene har fulgt merket helt fra gullrush-tiden og opp til i dag. Vi tok en titt på Filsons stolte historie.

filson waterproof duffle

FRA NEBRASKA TIL SEATTLE, WASHINGTON.
Clinton C. Filson ble født i 1850 og arvet sin fars pionerånd og kjærlighet for livet ute. Etter en periode som nybygger i Nebraska og som togkonduktør flyttet han tidlig på 1890tallet til den da lille byen Seattle.

GULLGOD TIMING
Timingen kunne ikke vært bedre. Sommeren 1896 fant Skookum Jim Mason og følget hans Kate og George Carmack betydelige mengder gull i Bonanza Creek i Yukon, Canada. Dette funnet markerte begynnelsen på gullrushet i Klondike.

filson

UTVIKLET FOR, OG AV GULLGRAVERE
I 1897 åpnet C.C. Filson's Pioneer Alaska Clothing and Blanket Manufacturers dørene for å utstyre tusenvis av lykkejegere på vei nordover med alt de trengte for å overleve i den brutale Canadiske villmarken. Historiene om det harde klimaet nordpå spredte seg sørover og det var for disse forholdene Filson designet utstyret sitt. De produserte sine egne Mackinaw-ullklær og tepper, og de solgte støvler, mokkasiner, klær og soveposer designet for å tåle det tøffe Klondike-klimaet. Og Filson holdt nær kontakt med sine kunder for å kontinuerlig utvikle og forbedre produktene utifra deres ulike behov.

filson

VIDEREUTVIKLET AV KREVENDE BRUKERE
Etterhvert som gullrushet dabbet av fortsatte Filson videre, men nå med kunder som jegere, fiskere, arbeidsfolk, sjømenn og friluftsentusiaster. Uansett om du var skogsarbeider eller tilbrakte arbeidslivet dypt inne i fjellet var det nærliggende å bruke Filsons utstyr som opprinnelig var utviklet for de aller mest krevende forhold i Yukon.

"The goods we quote must not be confounded with the cheap and vastly inferior grade with which the market is over-run. Such goods are not only useless for the purpose for which they are intended, but the person wearing them would be better off without them."

Clinton C. Filson, 1914 catalog

filson hundekjøring

FILSON PÅ REVIR
Revir er veldig fornøyde med å få Filson i vårt sortiment og anser merket for en svært god match for oss og våre kunder. De lager klær, bagasje og annet utstyr i ubestridelig kvalitet og med en stil som vi er begeistret for. Kan vi kalle det sofistikert redneck? Ikke godt å si, men dette er bra greier. Om du som Revirkunde savner noe i vårt Filson-utvalg må du gjerne ta kontakt og høre om det er mulig for oss å skaffe akkurat det produktet du ønsker deg. 

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

VI TRENGER LITT HJELP FOLKENS
VI TRENGER LITT HJELP FOLKENS

16 januar, 2020

Nå gjennom høsten som var, utover vinteren og hele våren fram til sommeren driver vi butikk midt i en uframkommelig anleggsplass. Storgata pusses opp og blir fin og fjong til sommeren, men nå i det sure vinterværet går det ikke en kjeft forbi her. Dette innebærer at vi mister alle kundene som tilfeldigvis snubler innom oss på vei et sted.
Les Mer
FERSKVANNSFISKENS MATFAT DEL I : KREPSDYR, FETT OG FARGE.

FERSKVANNSFISKENS MATFAT DEL I : KREPSDYR, FETT OG FARGE.


16 januar, 2020

På årets første Lars og Lars -kveld i Reviret skal vi ut i de frie vannmassene og se nærmere på basisføden til laksefisker og andre arter; insekter og småkryp som fiskere sjelden snakker om, selv om de kan være ørretens viktigste byttedyr.
Les Mer
REVIR BUSHCRAFT - VINTERKURS
REVIR BUSHCRAFT - VINTERKURS

17 desember, 2019

I 2020 tilbyr vi for første gang et vinterkurs i bushcraft. Kurset går over fire dager (torsdag - søndag) i tillegg til en innledende teorikveld i Revirs lokaler onsdag 19. februar. Kurset blir holdt på idylliske Åstjern
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev