FILSON - ROBUST KVALITET I OVER 120 ÅR

FILSON - ROBUST KVALITET I OVER 120 ÅR

Revir har hatt Filson i siktet fra før vi åpnet, nå er det endelig på plass i butikken. Vi har startet med et lite utvalg godsaker i sommer, men kommer til å utvide sortimentet utover høsten. 

Filson er kjent for sine grove Mackinaw-ullklær og robuste produkter i vokset kanvas og lær. Det er ikke så rart med tanke på at disse produktene har fulgt merket helt fra gullrush-tiden og opp til i dag. Vi tok en titt på Filsons stolte historie.

filson waterproof duffle

FRA NEBRASKA TIL SEATTLE, WASHINGTON.
Clinton C. Filson ble født i 1850 og arvet sin fars pionerånd og kjærlighet for livet ute. Etter en periode som nybygger i Nebraska og som togkonduktør flyttet han tidlig på 1890tallet til den da lille byen Seattle.

GULLGOD TIMING
Timingen kunne ikke vært bedre. Sommeren 1896 fant Skookum Jim Mason og følget hans Kate og George Carmack betydelige mengder gull i Bonanza Creek i Yukon, Canada. Dette funnet markerte begynnelsen på gullrushet i Klondike.

filson

UTVIKLET FOR, OG AV GULLGRAVERE
I 1897 åpnet C.C. Filson's Pioneer Alaska Clothing and Blanket Manufacturers dørene for å utstyre tusenvis av lykkejegere på vei nordover med alt de trengte for å overleve i den brutale Canadiske villmarken. Historiene om det harde klimaet nordpå spredte seg sørover og det var for disse forholdene Filson designet utstyret sitt. De produserte sine egne Mackinaw-ullklær og tepper, og de solgte støvler, mokkasiner, klær og soveposer designet for å tåle det tøffe Klondike-klimaet. Og Filson holdt nær kontakt med sine kunder for å kontinuerlig utvikle og forbedre produktene utifra deres ulike behov.

filson

VIDEREUTVIKLET AV KREVENDE BRUKERE
Etterhvert som gullrushet dabbet av fortsatte Filson videre, men nå med kunder som jegere, fiskere, arbeidsfolk, sjømenn og friluftsentusiaster. Uansett om du var skogsarbeider eller tilbrakte arbeidslivet dypt inne i fjellet var det nærliggende å bruke Filsons utstyr som opprinnelig var utviklet for de aller mest krevende forhold i Yukon.

"The goods we quote must not be confounded with the cheap and vastly inferior grade with which the market is over-run. Such goods are not only useless for the purpose for which they are intended, but the person wearing them would be better off without them."

Clinton C. Filson, 1914 catalog

filson hundekjøring

FILSON PÅ REVIR
Revir er veldig fornøyde med å få Filson i vårt sortiment og anser merket for en svært god match for oss og våre kunder. De lager klær, bagasje og annet utstyr i ubestridelig kvalitet og med en stil som vi er begeistret for. Kan vi kalle det sofistikert redneck? Ikke godt å si, men dette er bra greier. Om du som Revirkunde savner noe i vårt Filson-utvalg må du gjerne ta kontakt og høre om det er mulig for oss å skaffe akkurat det produktet du ønsker deg. 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Aften i Reviret: Podkasten Uteliv Live – Roald Amundsens verste år
Aften i Reviret: Podkasten Uteliv Live – Roald Amundsens verste år

I 2024 starter vi opp igjen med «Aften i Reviret», etter en real pause. Vi har fått med oss Randulf Valle, som kommer til å spille inn flere live podkasts på Revir gjennom året som kommer. Første innspilling skjer allerede 25. januar, og flere datoer blir lansert etterhvert.
Les mer
Julegavetips!
Julegavetips!

Det går mot jul i Reviret, og vi halser på for å få julemoroa i havn. Vi håper du tar turen innom for å henge over en (gratis kopp) kaffe, kikke på det fine utvalget vi har og slå av en prat – selv om du (som oss) sikkert begynner å kjenne litt på julestresset.
Les mer
Slip turskøytene hos Revir
Slip turskøytene hos Revir

Vi har hørt ropene fra markas islagte vann. Nå kan vi endelig dele nyheten om at du får slipt turskøytene hos oss i Hegdehaugsveien.
Les mer