FERSK SKAU MORGENSTUND SKOGSHONNING

FERSK SKAU MORGENSTUND SKOGSHONNING

Årets Skau Morgenstund skogshonning er nyslynget og klar for salg. I år har Lise von Krogh sine fire bikuber laget 145 kg (100 liter) sommerhonning fra kløver, villbringebær, løvetann, rabarbra og mange slags andre blomstrer i granskauen i Skrukkelia.

FERSK, NYTAPPET OG FLYTENDE
Akkurat nå er den helt fersk, nytappet og flytende. Etter hvert som den står vil den blir fastere konsistensen og lysere I fargen. Det skyldes at sukkeret krystalliserer seg. I motsetning til mange andre honninger så er ikke Skau Morgenstund skogshonning ferdigrørt og krystallisert når den tappes.

Denne metamorfosen tar av en ukjent årsak, lengre tid i denne skogshonningen. Kanskje det er floraen i bienes trekkområdet som er årsaken? Uansett så smaker Skau Morgenstund helt nydelig både nå mens den er flytende og senere når den har satt seg.

skau morgenstund


ØKOLOGISK SERTIFISERT I 2021
Fra neste år vil Skau Morgenstund blir merket som økologisk. Sertifiseringen forteller at skogen og utmarken omkring bigården (trekkområdet) verken gjødsles eller sprøytes. Biene røktes som før og innvintres på høsten med økologisk sukker, men driften må dokumenteres i større grad.

I tillegg behandles ikke biene med kjemikalier. Dette har i grunnen ikke noe med den økologiske birøkten å gjøre, men i Hurdal birøkterlag jobbes det mot å få til varroamiddresistente bier - et forskningsprosjekt for bærekraftig birøkt som støttes av Norges Birøkterlag.

skau morgenstund


IKKE SUNT, MEN VELDIG GODT
Ernæringsbiolog Lise von Krogh produserer ikke honning for at det er sunt (ikke sunt, og blir heller ikke sunnere med ø-merket) eller for å bli rik (håper på å gå i null), men gjør det fordi hun er fascinert av disse fantastiske pollinerende insektene og jobben de gjør. Lise tror ikke hun redder verden med bigården sin, men håper på at "dråper i havet" faktisk spiller en ørliten rolle i det store økosystemet.

Og husk at når du kjøper norsk honning (ikke bare Skau Morgenstund), så støtter du norsk birøkt og norske bier, som har svært god helse (uten bruk av antibiotika).

SJEKK UT MORGENSTUND-HONNING I NETTBUTIKKEN


Også i SISTE FRA MAGASINET

Aften i Reviret: Podkasten Uteliv Live – Roald Amundsens verste år
Aften i Reviret: Podkasten Uteliv Live – Roald Amundsens verste år

I 2024 starter vi opp igjen med «Aften i Reviret», etter en real pause. Vi har fått med oss Randulf Valle, som kommer til å spille inn flere live podkasts på Revir gjennom året som kommer. Første innspilling skjer allerede 25. januar, og flere datoer blir lansert etterhvert.
Les mer
Julegavetips!
Julegavetips!

Det går mot jul i Reviret, og vi halser på for å få julemoroa i havn. Vi håper du tar turen innom for å henge over en (gratis kopp) kaffe, kikke på det fine utvalget vi har og slå av en prat – selv om du (som oss) sikkert begynner å kjenne litt på julestresset.
Les mer
Slip turskøytene hos Revir
Slip turskøytene hos Revir

Vi har hørt ropene fra markas islagte vann. Nå kan vi endelig dele nyheten om at du får slipt turskøytene hos oss i Hegdehaugsveien.
Les mer