FERSK SKAU MORGENSTUND SKOGSHONNING

FERSK SKAU MORGENSTUND SKOGSHONNING

Årets Skau Morgenstund skogshonning er nyslynget og klar for salg. I år har Lise von Krogh sine fire bikuber laget 145 kg (100 liter) sommerhonning fra kløver, villbringebær, løvetann, rabarbra og mange slags andre blomstrer i granskauen i Skrukkelia.

FERSK, NYTAPPET OG FLYTENDE
Akkurat nå er den helt fersk, nytappet og flytende. Etter hvert som den står vil den blir fastere konsistensen og lysere I fargen. Det skyldes at sukkeret krystalliserer seg. I motsetning til mange andre honninger så er ikke Skau Morgenstund skogshonning ferdigrørt og krystallisert når den tappes.

Denne metamorfosen tar av en ukjent årsak, lengre tid i denne skogshonningen. Kanskje det er floraen i bienes trekkområdet som er årsaken? Uansett så smaker Skau Morgenstund helt nydelig både nå mens den er flytende og senere når den har satt seg.

skau morgenstund


ØKOLOGISK SERTIFISERT I 2021
Fra neste år vil Skau Morgenstund blir merket som økologisk. Sertifiseringen forteller at skogen og utmarken omkring bigården (trekkområdet) verken gjødsles eller sprøytes. Biene røktes som før og innvintres på høsten med økologisk sukker, men driften må dokumenteres i større grad.

I tillegg behandles ikke biene med kjemikalier. Dette har i grunnen ikke noe med den økologiske birøkten å gjøre, men i Hurdal birøkterlag jobbes det mot å få til varroamiddresistente bier - et forskningsprosjekt for bærekraftig birøkt som støttes av Norges Birøkterlag.

skau morgenstund


IKKE SUNT, MEN VELDIG GODT
Ernæringsbiolog Lise von Krogh produserer ikke honning for at det er sunt (ikke sunt, og blir heller ikke sunnere med ø-merket) eller for å bli rik (håper på å gå i null), men gjør det fordi hun er fascinert av disse fantastiske pollinerende insektene og jobben de gjør. Lise tror ikke hun redder verden med bigården sin, men håper på at "dråper i havet" faktisk spiller en ørliten rolle i det store økosystemet.

Og husk at når du kjøper norsk honning (ikke bare Skau Morgenstund), så støtter du norsk birøkt og norske bier, som har svært god helse (uten bruk av antibiotika).

SJEKK UT MORGENSTUND-HONNING I NETTBUTIKKEN


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer