28 februar, 2021

TURISTFORENINGENS HANKY CODE
The Hanky Code var et fargekodesystem som bi- og homoseksuelle menn brukte for å kommunisere sine seksuelle preferanser. Systemet ble etterhvert også adoptert av BDSM-miljøet. I 2014 introduserte DNT et liknende system i den norske fjellheimen, nå kaster endelig vi oss også på bølgen. 

REVIRLUA

KVINNEUNDERSKUDD
Det sies at systemet oppsto i San Fransisco etter gullrushet da det var kvinneunderskudd på square dance-festene og mannfolka måtte danse sammen. Det var vanlig at cowboys, jernbaneslusk og gruverarbeidere brukte tørkle rundt halsen, men på dansefestene knyttet de dem rundt armen eller i beltet. Hadde man blått belte tok man mannens rolle i dansen, rødt representerte kvinnen.

HANKYCODE

TOP/BOTTOM
Den moderne varianten av the hanky code startet i New York tidlig på søttitallet da en journalist i The Village Voice spøkefullt foreslo at man kunne signalisere om man var top eller bottom gjennom fargen på lommetørklet.

ET SINNRIKT SYSTEM UTVIKLES
Etterhvert ble Hanky Coden tatt i bruk av BDSM-miljøet og utviklet til et sinnrikt system for å signalisere deres ulike preferanser. Systemet fikk lokale avarter og nyanser, men i annenutgaven av Larry Townsends The Leatherman`s Handbook er det inkludert en tabell som er ansett som toneangivende.

REVIRLUA RØD

ET SYSTEM SATT I SYSTEM
I følge Townsend indikerer høyre og venstre baklomme om bæreren er henholdsvis bottom/passiv/submissiv eller top/dominant/aktiv. Og fargekodene i tabellen indikerer ens interesser/preferanser:

  • Svart: SM
  • Mørk blå: Analsex
  • Lys blå: Oralsex
  • Brun: Det får du tenke deg selv, men ikke for folk flest.
  • Grønn: Prostitusjon
  • Grå: Bondage
  • Orange: Hey, jeg er med på alt som er sprøtt
  • Lilla: Piercing
  • Rød: Fisting
  • Gul: Vannsport (og da er det ikke snakk om kiting, for å si det sånn)


YTTERLIGERE UTVIDELSER
På nett kan man finne en rekke lengre lister med ulike fantasifulle fargekoder, men med ulik praktisk utstrekning. Townsends liste fra 1983 virker å være den mest etablerte.

REVIRLUA GRØNN

TILBAKE TIL DEN NORSKE FJELLHEIMEN
Grønn: kjør på!
Rød: stopp en halv.
Gul: It´s complicated.

Men, tilbake til den norske fjellheimen. DNT lanserte i 2014 luefargekoder for kåthet og glede i fjellet. Eller, i hvert fall et slags signalsystem for single eller opptatte basert på luefarge. Grønt betyr at man er singel og ledig og klar for kontakt. Rødt betyr at man er opptatt. Vi antar at gul/orange signaliserer «Its complicated», men at man i hvert fall ikke utelukker noe.

Så når du sender kona på fjelltur med rød lue kan det lønne seg å sjekke at hun ikke har en grønn på lur i sekken.

REVIRLUA GUL

REVIR FØLGER OPP
For å følge opp denne tradisjonen fra Turistforeningen så har vi i vinter sluppet våre egne luer i disse tre fargene, grønn, rød og en sennepsgulaktig som med sin fine, men litt ubestemmelige farge kler den som ikke har bestemt seg helt. Luene er laget i myk og behagelig merinoull og er både fjonge og funksjonelle.

SJEKK REVIRLUENE I NETTBUTIKKEN

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

FØRSTEHJELPSKURS FOR FRILUFTSFOLK OG HYTTELIV
FØRSTEHJELPSKURS FOR FRILUFTSFOLK OG HYTTELIV

20 september, 2021

Lørdag 2. oktober inviterer vi til todelt førstehjelpskurs på Høgevarde med instruktør Marius Baade. Alt innholdet i kursene blir lagt opp mot realistiske situasjoner og gir deg kunnskap som kan gjøre en forskjell!
Les Mer
BÅLSESONG – HVORDAN LAGE DET PERFEKTE TURBÅLET
BÅLSESONG – HVORDAN LAGE DET PERFEKTE TURBÅLET

15 september, 2021

Bålet er en essensiell del av den gode turopplevelsen, og fungerer som et samlingspunkt, et sted for matlaging og ikke minst en behagelig varmekilde.
Les Mer
SUEZ-SALG
SUEZ-SALG

14 september, 2021

I mars satte baljen Ever Given seg fast i Suez-kanalen og forsinket ikke bare sin egen gigantiske last, men de 400 skipene som kom bak også. På grunn av dette har vi fått utstyr levert i september som skulle vært her i april.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev