SMARTE FARGEKODER, ELLER BARE FINE LUER

SMARTE FARGEKODER, ELLER BARE FINE LUER

The Hanky Code var et fargekodesystem som bi- og homoseksuelle menn brukte for å kommunisere sine seksuelle preferanser. Systemet ble etterhvert også adoptert av BDSM-miljøet.

SJEKK HELE UTVALGET LUER OG CAPSER

I 2014 introduserte DNT et liknende system i den norske fjellheimen, og vi surfer naturligvis også på den bølgen. 

luer

KVINNEUNDERSKUDD
Det sies at systemet oppsto i San Fransisco etter gullrushet da det var kvinneunderskudd på square dance-festene og mannfolka måtte danse sammen. Det var vanlig at cowboys, jernbaneslusk og gruverarbeidere brukte tørkle rundt halsen, men på dansefestene knyttet de dem rundt armen eller i beltet. Hadde man blått belte tok man mannens rolle i dansen, rødt representerte kvinnen.

HANKYCODE

TOP/BOTTOM
Den moderne varianten av the hanky code startet i New York tidlig på søttitallet da en journalist i The Village Voice spøkefullt foreslo at man kunne signalisere om man var top eller bottom gjennom fargen på lommetørklet.

ET SINNRIKT SYSTEM UTVIKLES
Etterhvert ble Hanky Coden tatt i bruk av BDSM-miljøet og utviklet til et sinnrikt system for å signalisere deres ulike preferanser. Systemet fikk lokale avarter og nyanser, men i annenutgaven av Larry Townsends The Leatherman`s Handbook er det inkludert en tabell som er ansett som toneangivende.

luekoder

ET SYSTEM SATT I SYSTEM
I følge Townsend indikerer høyre og venstre baklomme om bæreren er henholdsvis bottom/passiv/submissiv eller top/dominant/aktiv. Og fargekodene i tabellen indikerer ens interesser/preferanser:

  • Svart: SM
  • Mørk blå: Analsex
  • Lys blå: Oralsex
  • Brun: Det får du tenke deg selv, men ikke for folk flest.
  • Grønn: Prostitusjon
  • Grå: Bondage
  • Orange: Hey, jeg er med på alt som er sprøtt
  • Lilla: Piercing
  • Rød: Fisting
  • Gul: Vannsport (og da er det ikke snakk om kiting, for å si det sånn)

luekoder

YTTERLIGERE UTVIDELSER
På nett kan man finne en rekke lengre lister med ulike fantasifulle fargekoder, men med ulik praktisk utstrekning. Townsends liste fra 1983 virker å være den mest etablerte.

luekoder

TILBAKE TIL DEN NORSKE FJELLHEIMEN
Grønn: kjør på!
Rød: stopp en halv.
Gul: It´s complicated.

Men, tilbake til den norske fjellheimen. DNT lanserte i 2014 luefargekoder for kåthet og glede i fjellet. Eller, i hvert fall et slags signalsystem for single eller opptatte basert på luefarge. Grønt betyr at man er singel og ledig og klar for kontakt. Rødt betyr at man er opptatt. Vi antar at gul/orange signaliserer «Its complicated», men at man i hvert fall ikke utelukker noe.

Så når du sender kona på fjelltur med rød lue kan det lønne seg å sjekke at hun ikke har en grønn på lur i sekken.

luer

REVIR FØLGER OPP
For å følge opp denne tradisjonen fra Turistforeningen så har tilbyr selvsagt vi rikelig med luer i disse tre fargene, grønn, rød og gult for hen som ikke har bestemt seg helt. Vi har naturligvis også luer i et utall andre farger, men hva disse fargene betyr i fjellheimen tør ikke vi forskuttere.

Den som prøver får se.

SJEKK HELE UTVALGET LUER OG CAPSER 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Julegavetips!
Julegavetips!

Det går mot jul i Reviret, og vi halser på for å få julemoroa i havn. Vi håper du tar turen innom for å henge over en (gratis kopp) kaffe, kikke på det fine utvalget vi har og slå av en prat – selv om du (som oss) sikkert begynner å kjenne litt på julestresset.
Les mer
Slip turskøytene hos Revir
Slip turskøytene hos Revir

Vi har hørt ropene fra markas islagte vann. Nå kan vi endelig dele nyheten om at du får slipt turskøytene hos oss i Hegdehaugsveien.
Les mer
Nytt merke på Revir: Graveniid of Sápmi!
Nytt merke på Revir: Graveniid of Sápmi!

Vi har leeeenge jaktet etter den utlimate ullbuksa. Den typen som er tykk og tett nok til å holde deg skikkelig varm, men samtidig ikke klø. Her er den! Og den kommer med matchende ullgenser og buff i samme kvalitet, alt sammen fra lokalproduserte Graveniid of Sápmi.
Les mer