ETHOS - ART IN SNOWBOARDING

ETHOS - ART IN SNOWBOARDING

Leken, friheten og det individuelle uttrykket snowboarding omfavner har formet og påvirket en egen subkulturell kunstretning som, forutsigbart nok, spriker i alle retninger. 16. juni åpner vi Ethos, en utstilling med syv av sjangerens fremste internasjonale representanter, kuratert av Peter-John de Villiers.

Der snowboardings eldre søsken, skateboard og surf, allerede har etablerte gallerier, coffetable-bøker og dedikerte dokumentarer har kunst i snowboarding ikke kommet like langt. Ethos-utstillingen er vårt bidrag for å gi sjangeren et fortjent løft.

 

Spillende trener Peter-John de Villiers
Kunstner og kurator, eller spillende trener om man vil, Peter-John de Villiers har satt sammen et sjumannslag bestående av både aldrende legender og yngre fremadstormende som sammen representerer sjangerens bredde.

Disse sju har hatt stor innvirkning på snowboardings visuelle identitet fra sportens obsternasige ungdom tidlig på nittitallet, til i dag.

 

ETHOS er:

JAMIE M. LYNN
Jamie Lynn er snowboarding. Som en av historiens mest ikoniske snowboardere og som kunstner er det få, om noen, som har hatt så stor innflytelse på hvordan snowboarding ser ut i dag. 

SCHOPH
Briten Schoph Schophield har levert kunst til noen av de aller mest innflytelsesrike merkene i sporten, fra Mervin MFG til Dragon Optics via Rythm og Elm. Og han har utstillinger i Berlin, Beverly Hills, New York og San Fransico på CV´en.

BRYAN IGUCHI
Bryan Iguchi inntok snowboarding tidlig på nittitallet som den erketypiske SoCal newschool-ripperen med breie stance, baggy bukser og tilsvarende holdning. Utover karrieren har han utviklet seg fra parkrotte til storfjells-guru med Jackson Hole, Wyoming som hjemmebane. Nærheten til fjellet er åpenbar i hans kunstneriske uttrykk.

SCOTT LENHARDT
Det er nok gjennom hans arbeider for Burton Snowboards at Scott Lenhardt er mest kjent. Han står bak noen av deres aller mest ikoniske design siden tidlig på nittitallet. Men, han har også gjort kommersielle arbeider for Nike, Adidas og Vice Magazine, ved siden av en rekke soloutstillinger. 

DANNY LARSEN
Tidligere svært respektert snowboard-pro, nå stadig mer anerkjent som kunstner. Danny Larsen bor i randen av Krokskogen, noe kunsten hans bære tydelig preg av. Der andre brettkunstnere åpenbart er inspirert av åttitallets skate-art ser man et nærmere slektskap med Theodor Kittelsen i Danny Larsens arbeider. 

AARON SCHWARTZ
Canadieren Aaron Schwartz bor i Sveits og jobber med grafisk design, illustrasjon og kalligrafi. Det er han som har gjort logoen for Ethos-utstillingen. Hans arbeider har preget noen av snowboardsportens mest toneangivende europeiske publikasjoner. 

PETER-JOHN DE VILLIERS
Født i Sør-Afrika nå bosatt i bygdenorge. P-J er kurator og initiativtager til Ethos-utstillingen.  Hans kommersielle klienter spenner fra Mercedes Benz til Vimana Snowboards, men bikker så ofte som mulig i retningen brettsport og musikk. Han har også hatt utstillinger i NYC, San Francisco, Mexico City, Oslo og Gold Coast, Australia. 

Vi kommer med mer utfyllende presentasjoner av de syv kunstnerne frem mot utstillingen. 

 

Etterfest på John Dee med LAARHÖNE
Utstillingen åpner 16. juni i Revirs galleri i Folketeaterpassasjen/Storgata. Etterfesten gjøres, passende nok, sammen med pønkeorkesteret LAARHÖNE på John Dee.

 

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Den første vårnatta ute
Den første vårnatta ute

For å sikre en vellykket natt under stjernene, er det viktig å ha riktig utstyr med seg. Her er noen essensielle ting å huske på:
Les mer
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO
FRYSETØRKET TURMAT FRA LYO

«LYO dyrker idag frukter og urtene på sine egne åkre. Andre ingredienser kommer fra bønder som de personlig kjenner og følger opp. De blir nøye verifisert for å sikre at produktene deres oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene.»
Les mer
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer