EN AFTEN I REVIRET - NÆRTUREN, LANGTUREN OG DEN INDRE REISE

EN AFTEN I REVIRET - NÆRTUREN, LANGTUREN OG DEN INDRE REISE

Allerede kommende lørdag (16. feb. 2019) drar vi i gang årets første aften i Reviret, og det med et ganske spenstig program som spenner fra Patagonia til psykedelia.

STED: REVIR OSLO/HOTEL FOLKETEATERET (LOUNGE 7. ETG)
DATO: 16. FEBRUAR
TIDSPUNKT: 18.00 - 22.00 (eller sånn deromkring)
PRIS: 100,-

BILLETTER FÅES HER

FØLG ARRANGEMENTET PÅ FACEBOOK

 

NÆRTUREN
Vi på Revir må vel kunne sies å ha hjertet vårt tett på nærturen. De korte, eller lengre, turene vi har tid til i hverdagen og den fulle utnyttelse av territoriet vårt. Ja, det ligger jo faktisk i navnet - Revir, vårt område - #mittrevir. 

LANGTUREN
Men, det hender jo at også vi hever blikket og søker utover, og vi vet jo at mange drømmer om større eventyr enn det som ligger like utenfor stuedøra. Kommende lørdag har vi samlet en bukett personligheter som vil ta oss både nært og fjernt. Til lands, til vanns og i lufta med, holdt vi på å si. En herlig aften, tror vi det blir.

Ina Othilie Vikøren

DET BRÅ SKIFTET
Vi åpner ballet med Ina Othilie Vikøren som på grunn av skader, helse og flytting til hovedstaden har måttet skifte fokus fra actionsport og bratt friluftsliv til nærturen og de mer kortreiste alternativer. Hun er opptatt av å ivareta klima og natur, og er tilknyttet Infinitum Movement, Turjenter.no og Protect Our Winters. Og har tidligere vært foredragsholder for Miljødirektoratet.

Ina Othilie Vikøren portrett

PLANNING IS EVERYTHING - THE PLAN IS NOTHING
Deretter retter vi blikket utover sammen med vår gode kompis og medsammensvorne bushcraft-kapasitet Mathias Ekornås, som skal snakke om å ta steget ut i det virkelig store eventyret. Det du har drømt om i lang tid. Hva kreves i forkant av planlegging og forberedelser, og hva skjer når ingenting går etter planen når du først har kommet deg avgårde? "Planning is everything, the plan is nothing".

mathias ekornås langreise en aften i reviret

OPPDAGELSESFERD I NÆROMRÅDET
Fra den store verden snur vi oss mot de nære ting sammen med ørret-nestor Lars Nilssen. Han har filmet og fisket med flue i mange av verdens flotteste ørretelver. De siste 10 årene har han heller brukt tiden på nærområdene rundt og i Oslo enn å oppsøke nasjonale og internasjonale hotspots. Det har tidvis vært en fantastisk oppdagelsesferd.

lars nilssen ørret


DEN INDRE REISE
Daglig er vi innom nærturen og Mathias Ekornås skal snakke om langturen, hva er vel så mer naturlig for en friluftlivsbutikk å ta for seg enn den indre reise? 

anna høifødt sosial antropolog psykedelia

ANNA HØIFØDT - EN REISE INNOVER
En voksende trend blant eventyrlystne mennesker er å utforske det man kan kalle "indre reiser". Anna Høifødt er sosialantropolog og har studert mennesker som bruker psykedeliske rusmidler med intensjon om å utforske sin egen psyke, som en del av deres søken etter erfaring og personlig vekst. Hun kommer for å fortelle om hva dette fagfeltet har lært henne om betydningen av eventyr.

FRA BYGUTT TIL BYGDETULLING
Aftenen vil i helhet bli ledet av Revirs egen bygdeorginal fra Skrukkelia, som fort kan finne på å si litt om nærhet og fjernhet innimellom høydepunktene.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest
Podkasten Uteliv på LP – med Moddi som gjest

– Det er selvsagt en total selvmotsigelse å gi ut en podkast på LP, innrømmer Randulf Valle, stemmen bak Podkasten Uteliv som nettopp har sluppet episode 200 eksklusivt på vinyl – med Moddi som musikalsk gjest og samtalepartner.
Les mer
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!
Podkasten Uteliv Live på Revir – hør podkastene!

I forrige uke ble det spilt inn to live podkast med Randulf Valle og Podkasten Uteliv her på Revir. Den første episoden handler om Grønland og Nordvestpassasjen med polarguide Bengt Rotmo. Den andre om Roald Amundsens verste år, med Tor Bomann-Larsen og Anders Bache. Nå kan du høre opptakene!
Les mer
INGSTADFESTIVALEN 2024 – NATUR, EVENTYR OG HISTORIEFORTELLING
INGSTADFESTIVALEN 2024 – NATUR, EVENTYR OG HISTORIEFORTELLING

Opplev et fengslende dykk inn i natur, eventyr og historiefortelling den 16. februar. Fra den historiske Brattalid – Helge og Anne Stine Ingstads hjem, strømmes festivalen live, med et begrenset antall plasser tilgjengelig i selve stua (for de heldige).
Les mer