DMOS - STEALTH SHOVEL

DMOS - STEALTH SHOVEL

Jackson Hole-gjengen DMOS Collective Inc. har utviklet The Stealth Shovel, et beist av en grooming-spade for hoppbygging som du lett får med deg i dagstursekken. 

 

EXTREEME - TAKE IT TO THE MAX
Det har kontinuerlig foregått diskusjoner, i hvert fall i mine kretser, om hvilke fellesbegreper man skal benytte om «nye» idretter som snowboard, skateboard, friskiing, kiting, surf, bmx og så videre. Det belastede nittitallsbegrepet extreme sports er det ytterst få som fortsatt benytter. Ikke engang X Games, hvor X´en jo er en forkortelse for EXTREEEME, bruker dette om sine idretter. Hva EkstremsportVeko på Voss gjør vet jeg ikke, men begrepet føles mildt sagt en smule datert. 

ESTETIKK, ACTIONSPORTENS TREDJE FREMSTE KARAKTERTREKK
De fleste bruker action-sport som en paraplybetegnelse, noe som er til å leve med, men det underkommuniserer aktivitetenes tredje fremste karaktertrekk, estetikken.

Estetikkens viktighet i actionsport er av større betydning enn både risiko og teknisk vanskelighetsgrad. Risikoaspektet gir kanskje flere YouTube-klikk, og man vinner ikke X-Games med stilpoeng alene, men for dem som virkelig bryr seg om «sportene» ligger de magiske øyeblikkene i det estetiske uttrykket. Og det er den individuelle, karakteristiske stilen som sikrer en utøvers karriere utover de få årene man kan hevde seg i konkurransesirkuset.TYNGDEKRAFTSUTFORDRENDE SKULPTURER
Actionsportenes estetikk strekker seg fra et stilfult utført triks ned til plassering av sponsorstickers på brettet. Et viktig aspekt av aktivitetenes estetikk er omgivelsene. Ikke bare bølgene, fjellene og arkitekturen, men også de menneskeskapte elementene som er bygget for formålet. Hoppene, rampene, railsene, enten de er i parken, i byen eller i fjellet. Som skulpturer, ruvende i landskapet eller en diskret plassert «cheese wedge», står de formet i tre, betong eller snø, og bærer løfter om spektakulær, tyngdekraftsutfordrende kroppsbeherskelse.

STRENG SPORDISIPLIN
Bygges elementene i snø holde det ikke med en perfekt flate for kjøreren, også sidene skal være «finpusset og skinnende», og omgivelsene minimalt forstyrret av fotspor. Streng spordisiplin råder altså. For parkshapere i skianleggene finnes det en rekke ulike verktøy for finpussing av hoppkanter, men om man skal ut i fjellet eller ragge rundt i byen er de sjelden like praktiske.

DMOS COLLECTIVE INC, JACKSON HOLE
Med en idé om et enkelt verktøy for hoppbygging i fjellet etablerte Susan Pieper i 2015 DMOS i legendariske Jackson Hole. Og med en Kickstarter-kampanje og hjelp fra en annen Jackson Hole-local, Travis Rice, er de nå i gang med produksjonen av The Stealth Shovel og andre relaterte produkter.

THE STEALTH SHOVEL
The Stealth Shovel er konstruert utifra idéen om at hoppbygging handler om funksjonalitet, men også om kreativitet og estetikk. Det er et verktøy designet for den tunge jobben det er å flytte, forme og finpusse snø. Samtidig skal den være sammenleggbar til en størrelse som kan slenges i sekken. I utslått form er spaden 142cm lang og det taggete spadebladet er 46cm bredt. Sammenlagt er den 46cm x 23cm x 6cm og passer nedi, eller utenpå de fleste dagstursekker. Og har du den liggende i bilen kan den være akkurat det du trenger om du kjører deg fast, eller må over en brøytekant på Grünerløkka. 

ACTIONSPORTENES ALLER MEST FREMTREDENDE TREKK
Så lurer kanskje noen på hva som er actionsportenes mest fremtredende trekk, om dette verken er risiko, vanskelighetsgrad eller estetikk?

Ha det moro og henge med venner, naturligvis.


Også i SISTE FRA MAGASINET

Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer