Vi har åpnet ny butikk i Hegdehaugsveien!

0

Kurven din er tom

Utstyr
 • Revir's eget

 • Gavekort

 • klær
 • Revir's eget

 • 2

  I mer enn 30 år har Børge Ousland foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis – ekspedisjoner som tøyer grensene for det man trodde var mulig.

  Fredag 17. desember deler Børge fra opplevelsene sine under Ingstadfestivalens siste foredragskveld fra Brattalid, stua til Helge Ingstad.

  DATO: Fredag 17. Desember 2021
  STED: Streaming fra Brattalid
  TIDSPUNKT: Foredraget starter presis 19:30
  VARIGHET: ca 1 time 20 minutter

  LINK TIL STREAM

  BANEBRYTENDE EKSPEDISJONER
  I mer enn 30 år har Børge Ousland foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis – ekspedisjoner som tøyer grensene for det man trodde var mulig.

  I 1994 gjorde han historiens første soloekspedisjon til Nordpolen uten etterforsyninger, og han er den første som har krysset Antarktis alene. Sammen med Mike Horn gjennomførte Børge i 2019 en av de mest banebrytende polarekspedisjonene i moderne tid, over Nordpolen i mørket.


  børge ousland

  TIL NORDPOLEN
  28. august seilte Børge og Mike ut fra Nome i Alaska med båten Pangaea. 12. august nådde de iskanten og fortsatte på ski mot Nordpolen. Men turen var på langt nær over, fremdeles gjenstod den vanskeligste delen, mot iskanten nord for Svalbard. Mesteparten av den 1557 km lange turen foregikk med hodelykter, og de to polfarerne fikk raskt kjenne naturens tøffeste sider på kroppen – skruis, farlige råker, kulde og mørke.

  Lenge så det ut til at de måtte gi tapt for de ekstreme forholdene, men de ga aldri opp. Takket være god planlegging og rå gjennomføringsevne nådde de endelig båten Lance etter 87 dager på isen. Historien slutter imidlertid ikke her, Lance satt fast i isen og først etter ytterligere tre uker kom de seg løs fra isens jerngrep og kunne seile til Norge.

  I dette foredraget deler Børge opplevelser fra hele sitt ekspedisjonsunivers, og ikke minst den siste turen over Nordpolen med Mike Horn.

  LINK TIL STREAM

  .