23 august, 2020

Blåserør til bålfyringen - nyttig duppeditt, eller tøys og tull, tant og fjas, ja rendyrket fjolleri?

Det er ikke så ofte vi får negative tilbakemeldinger på produkter vi velger å ha i sortimentet vårt, men en sjelden gang hender det jo. Denne avknekte radioantennen som vi selger for den skamløse blodprisen 49,- er ett av disse produktene ...

blåserør hobo stove

Da vi snublet over dette blåserøret var det med blandet entusiasme i Revir-gruppen at vi valgte å ta inn en liten bunke av dem.

Noen av oss anså dette som det mest fjollete turproduktene noensinne, mens andre igjen hadde gitt det et forsøk og opplevd at den målrettede «strålen» luft ga bålet liv på en måte som lettet bålfyringen påtagelig. Vi er ikke enige om alt her på huset, haha.

blåserør hobo stove

De fleste som har peis hjemme har vel brukt den eldgamle innretningen blåsebelg for å få fart i fyren? Dette teleskoprøret er ikke mer mystisk enn en god gammeldags blåsebelg.

Det er åpenbart et produkt man kan klare seg helt fint uten, men det er like fullt ganske åpenbart at man med røret får oksygen inn i bålet akkurat der den trengs, når den trengs.

Så, trenger du røret for å få fyr i bålet?

Naturligvis ikke, det er jo bare å legge seg ned og blåse inn under gløra, slik vi alle har gjort siden tidenes morgen. Men med røret slipper du å åle deg ned i sørpa for å treffe riktig, og i likhet med en gammel blåsebelg treffer du glørne mer presist enn hva du klarer med kjeften.

blåserør

Og om du tenker at de 49,- er daylight robbery så er det jo bare å knekke av en gammel radioantenne, eller en slangestump, for mer mystisk enn det er ikke dette. Vi skal altså være litt tilbakeholdne med å anbefale dette produktet, men prøv å ta med deg et slags rør eller slange neste gang du fyrer bål, og se hvor effektivt det er å lirke inn et støt oksygen akkurat der den trengs.

Av alt det unødvendige utstyret som eksisterer innenfor friluftlivet er virkelig ikke denne gode gamle «blåsebelgen» noe vi synes det verdt å irritere seg over, men vi kan godt forstå at noen tenker de kan klare seg godt uten 😉, ingen av oss her på Revir har brukt dette før på våre siste turer, men den har fått sin plass i sekken nå.

Nå venter v på en versjon som kan brukes til å skyte rognebær med.

SJEKK UT VIDUNDERET HER

John Harald Knutsson
John Harald KnutssonOgså SISTE FRA MAGASINET

NORGESPREMIERE PÅ ADVENTURE OF THE SPIRIT
NORGESPREMIERE PÅ ADVENTURE OF THE SPIRIT

19 september, 2020

Fredag 2. oktober blir det visning av den prisvinnende filmen Adventure of the Spirit på Høgevarde, med innledningsforedrag av Mathias Ekornaas.
Les Mer
REVIR AVSTIKKER - HØGEVARDE I HØSTFERIEN
REVIR AVSTIKKER - HØGEVARDE I HØSTFERIEN

18 september, 2020

Revir og Høgevarde inviterer til høstmarked og aktivitetsdager ved Lavvoen på Høgevarde torsdag, fredag og lørdag i høstferien, nærmere bestemt 1. -3. oktober.
Les Mer
DEN FINESTE TIDA…
DEN FINESTE TIDA…

13 september, 2020

Etter sommerens bedagelige hvileskjær er vi endelig klar for høstens mange magiske høydepunkt. Frostskarpe morgener, eksplosive farger og bålkos utover mørke kvelder.
Les Mer

Bli med i vårt nyhetsbrev