BLACK FRIDAY PÅ REVIR

BLACK FRIDAY PÅ REVIR

Revir drar i gang tidenes feitaste svartefredagstilbud – og som om ikke det var nok så er det jaggu meg helt føkkings gratis.

Svartefredag det herrens år 2020 er blant de mørkeste i moderne historie. Vi lever midt i en global pandemi, som er det nærmeste nålevende generasjoner har vært svartedauden, og hverdagen er høstmørk og trist.

Hva passer vel bedre til dette scenariet enn et par bekmørke soundtrack, satt sammen av våre aller mørkeste venner – Ciekals fra black metal-bandet Djevel, kunstner Danny Larsen og friluftskapasitet, Utelivspodcaster og metallurg (svartmetallurg?) Randulf Valle?

Og så, for å holde Revir-eklektisiteten levende har både DJ Ola og undertegnede slengt sammen litt lyd for anledningen. 

Black friday, black metal

VI STARTER MED WILDCARDET
Det er ikke alle som vet at forfatter, podcaster, utstyrstester, friluftsguru og metallurg – eller influencer som vi liker å kalle ham – Randulf Valle er på høyde med mørkets fyrste når det kommer til musikksmak.

Og naturligvis har han ikke sendt oss en Spotify-liste, det ville vært alt for konvensjonelt for denne ur-hipsteren. Her må du finne fram til godsakene selv.

randulf valle 

SVART STEMNING I NORDVESTPASSASJEN
Vi lurte jo litt på bakgrunnen for hans forhold til sjangeren?

- Jeg ble introdusert for sjangeren av en studiekompis høsten 1993 (Han spilte i bandet Bethzaida som faktisk var det første som ble signet på Season of Mist) og har i større og mindre grad fulgt med siden da – uten noen gang å være en del av «miljøet» som sådan.

- Jeg husker fortsatt første gang jeg hørte Emperor. Jeg tror aldri at musikk har gjort et så sterkt førsteinntrykk, hverken før eller senere, og de har vært en favoritt hele veien. Ellers var det suverent å ligge i et telt i Nordvestpassasjen og høre på Far beyond the north waves med Immortal…

Og da kom jeg på at det svenske vintersportmetalbandet Sportlov selvsagt også måtte være med på lista.

Betzaida – Dawn (Part II)
Immortal – Far beyond the north waves
Emperor – I am the black wizards (helst fra Emperor EP)
Der Weg Einer Freiheit – Letzte Sonne
Mörk Gryning – Black Spirit
Marduk – Accuser / Opposer
Watain – Waters of Ain
Whoredom Rife – Beyond The Skies of God
Sportlov – Bränn Holmenkollen (Behåll Lugnet)

DU FINNER SVARTMETALLURG-LISTA PÅ APPLE MUSIC

Vi må også få med at det akkurat har kommet påfyll av Randulfs bøker, de kan sjekkes ut her. 

Og så må vi anbefale podcasten Uteliv, finn den der podcaster finnes, og følg den på Facebook.

CIEKALS – INN I MØRKETS HJERTE
Så drar vi fra Nordvestpassasjen og videre rett inn i mørkets hjerte med Djevels egen gladgutt Ciekals, her er det mørk romantikk, og ømme følelser fra første øyeblikk. 

Sjekk ut mer om Djevel her

black friday

MEN, HAR DE HUSKET ULL INNERST?
Det oser av nærhet til den høstmørke skogen i musikken han byr på, og det er ikke fritt for at vi spør oss om de har husket å ta på seg ull innerst?

Fra lista vil vi trekke fram Kvist, Taake og Vemod, om ikke dette gir den rette kakao for sjelen-stemningen skjønner vi ingenting. 

 

 

DANNY LARSEN
 – SKOGENS RO
Tidligere svært respektert snowboard-pro, nå stadig mer anerkjent som kunstner. Han var en av kunstnerne som deltok på Ethos-utstillingen vi viste her på Revir i 2016.

Danny Larsen bor i randen av Krokskogen, noe arbeidene hans bærer preg av. Skogen står sterkt både i kunsten, og i musikkutvalget til Danny. 

Mer om Danny finner du her

DANNY LARSEN

EVENTYRSTUND – BÅDE MUSIKALSK OG VISUELT
Der andre brettkunstnere åpenbart er inspirert av åttitallets skate-art ser man et nærmere slektskap med Theodor Kittelsen i Danny Larsens arbeider.

Det var mye black metal i Theodor Kittelsen, har vi blitt fortalt – eller tenkt ut selv da. Nasjonalromantikken, eventyrene, sagaene om Norge, skogen, naturen har en sterk plass i svartmetallen.

Sjekk også ut printet Arktisk rev som vi har til salgs hos oss

BLACK FRIDAY DANNY LARSEN

HVA ER DETTE EGENTLIG ET UTTRYKK FOR
Det er nesten som vi må reflektere om vår egen hang til nærturen, vårt eget område – reviret – er en del av en anti-globalistisk trend som får oss til å høre på nasjonalromantisk black metal, stemme Senterpartiet, produsere mer greier i Norge, drømme om å klare oss selv og vurdere om ikke det gir mening med en mer restriktiv innvandringspolitikk. 

 ... neida, dette må vi slutte å tenke på. Vi koser oss heller med spillelista til Danny Larsen her. Og gleder oss over Black Friday.

 

EN EKLEKTISK MOTVEKT
Som en motvekt til metallen har Revirs egen DJ @Olagaard satt sammen en eklektisk miks av lett optimistisk mollstemt og blå elektronisk orientert musikk, dreiende rundt halvdyp, organisk house og hip hop, dog ikke uten unntak.

Men hvem er egentlig denne DJ Ola? 
Ola er bakgårdskatt fra Oslo med en fot på asfalten og en i lyngen. Som skarpskytterlagfører i indre Troms og Telemark Bataljon på det tidlige nittitallet lærte han litt lederskap samt å ferdes i felt, og noen år på tekstlinja på Westerdals etter det nøret det kreative genet.

dj olaOla til høyre i bildet disker opp med selvfanga rakker på Vidda

Han har både vært initiativtaker og medvirkende i en rekke oppstarter i alt fra Telekom- til event/ Pr-, musikk- og kulturbransjen, og har sogar en ganske innholdsrik Dj-karriere å se tilbake på. Ola trives aller best langs kysten med en fluestang i hånden på jakt etter sjøørret, halsende i skogen med en stor soppkurv, eller på hytta på fjellet med kone, to unger og en fluffy innekatt.

Til å være en som har såpass lite greie på snowboard er han overraskende god på brett. 

 

PÅ TAMPEN
Og helt til slutt kommer det en svartlista mix fra skaugubben i Skrukkelia, dette er forunderlige greier det ikke er lett å sette finger´n på, men ett og annet lyspunkter er det her. Og med dette vil vi ønske alle en fredelig og fin svartefredag.

 

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer