BARENTS OUTDOOR – NYTT TELTEVENTYR FRA MELHUS

BARENTS OUTDOOR – NYTT TELTEVENTYR FRA MELHUS

På Melhus i Trøndelag har det blitt utviklet telt siden 1957. Den gang, og inntil ganske nylig under det velkjente navnet Helsport, fra familienavnet Helliksen. I sommer lanserte Nora Helliksen og det gamle Helsport-teamet sitt nye prosjekt, Barents Outdoor.

Teltet kan sjekkes ut på Revir

NYTT TELTEVENTYR FRA MELHUS
Revir tok i sommer turen til Melhus for å hilse på Nora og resten av gjengen der oppe. Dette er fagfolk med 150 års samlet erfaring, og kanskje norges fremste "teltguru" på laget. De har gjennom årene stått bak noen av verdens råeste telt, laget for de drøyeste teltbrukerne. Og nå har de igjen lagt lista høyt, og satt seg som mål å utvikle det perfekte norske turteltet. Modellen heter Trollheimen og er det første produktet i det vi tror kommer til å bli et nytt telteventyr fra Melhus.

BARENTS OUTDOOR

NORGES MEST ERFARNE TELT-TEAM TENKER NYTT
- Selv om våre ansatte har noen av verdens kanskje aller beste telt på merittlisten, ville vi tenke nytt. En av de mest ansvarlige tingene en merkevare kan gjøre er å lage produkter som varer lenge.

Men det er ikke nok å «bare» velge bedre materialer. Like viktig som høy kvalitet på et produkt når det selges nytt – er muligheten for å reparere det. Materialer og andre elementer med lang levetid betyr lite hvis produktet er laget på en måte som gjør det krevende (i noen tilfeller umulig) å reparere.

barents outdoor

Så vi begynte i motsatt ende.Vi etablerte en service-og reparasjonsavdeling før vi hadde vårt første produkt, og begynte å stille spørsmål.

 • Hvilke reparasjoner gjøres oftest på et telt?
 • Hva er vanskelig å reparere?
 • Hva er de vanligste årsakene til klager og reklamasjoner?

Med svarene på dette begynte en grundig prosess for å designe oss ut av problemene. Et eksempel på dette er vårt «Open Air» ventilasjonssystem, med unike ventiler.

I tillegg til å vare så lenge som overhodet mulig, skal produktene våre være enkle å bruke. Funksjonelle løsninger skal gjøre alt fra oppsett til praktisk bruk i all salgs vær så lettvint som mulig.

 

 

TESTET AV REVIR
Med hjem fra Melhus fikk Revir-gjengen med seg et Trollheimen for testing. Etter noen fine turer kan vi ikke si annet enn at dette prosjektet har alle forutsetninger for å bli en braksuksess – og Revir er svært begeistret over å få være med på reisen videre.

BARENTS OUTDOOR

INGENTING ER TILFELDIG MED TROLLHEIMEN
Teltet er gjennomtenkt, naturligvis, dette er en erfaren gjeng som har jobbet med verdens mest krevende teltbrukere siden femtitallet. Noe teltet bærer klart preg av, ingenting er tilfeldig her.

Teltet har åpen front til varme sommerdager og den spektakulære utsikten – men også solid beskyttelse og funksjonalitet til vinterturen. Med materialer og detaljer som varer.

BARENTS OUTDOOR

HELÅRS TUNNELTELT
Trollheimen er designet rundt en klassisk tunnelkonstruksjon, basert på tre like lange stenger. Det gjør oppsett raskt og enkelt, og ivaretar suveren takhøyde og god liggebredde, noe som er positivt med tanke på generell komfort, høye ligge underlag og mye bagasje – men også viktig på tøffe turer der man kan bli værfast over tid.

Teltet har to innganger, en stor sideinngang med myggnetting og en ekstra inngang i front på motsatt side. På vindfulle turer har man dermed alltid en inngang i le.

Det er også mulig å åpne hele fronten, for de virkelig fine sommerdagene. Ytterteltet kan brukes alene som gapahuk. Dette er et telt med generøs takhøyde, og et stort innvendig volum i forhold til vekt.

BARENTS OUTDOOR

NYTENKENDE VENTILERING
Ventilasjonssystemet "OpenAir" gir med sine unike ventiler meget god ventilasjon. I motsetning til ventiler du finner på de fleste andre telt har disse blant annet to spiler som holder ventil toppen oppe. Den klapper ikke sammen, men holder seg oppe og sørger for en jevn og god strøm av luft, selv om snø, regn eller vind prøver å tynge ventilene ned.

BARENTS OUTDOOR

Avstanden mellom inner – og ytterteltet er optimalisert, og en ekstra ventil med myggnetting nede ved bakken i bakkant på teltet sørger for rikelig innluft mellom disse for å fjerne eventuell kondens som danner seg der.

Alle ventiler på både inner og yttertelt kan åpnes og lukkes etter behov.

EKSTRAUTSTYR
Teltet har to romslige sidelommer i innerteltet, samt ekstra mange opphengspunkter hvor det kan festes klessnor, lamper, tørkehylle mm. etter behov.

Footprint, tørkehylle og ekstra oppbevaringslommer kan kjøpes som ekstrautstyr.


Spesifikasjoner:

 • Vekt telt: 2,88 (3pers) 3,22 (4pers)
 • Vekt stenger: 0,54/0,6
 • Vekt plugger (21 stk): 0,47
 • Vekt rep.kit: 0,04
 • Totaltvekt: 3,93/4,33
 • Pakkvolum: 20x40cm/21x42cm
 • Stenger: DAC Featherlite 9mm 3x 330cm
 • Plugger: Aluminium V-peg 17cm


Materialer:

 • Yttertelt: Nylon RipStop 40D med 5000mm vannsøyle.
 • Innertelt: 30D polyester ripstop. Lett, vannavisende og pustende.
 • Bunn: Polyester 70D med 10000mm vannsøyle.

Stoffer er valgt med mål om at teltet ditt skal gå i arv til neste generasjon.

 


Også i SISTE FRA MAGASINET

Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd
Nå skal vi klare oss en uke på egenhånd

Med dagens råd fra myndighetene om å kunne klare oss selv i en uke, er det en perfekt anledning til å utforske hva vi har i skuffer og skap.
Les mer
Når bjørka har fått museører våkner ørreten
Når bjørka har fått museører våkner ørreten

“Når bjørka har fått museører våkner ørreten” er en sannhet like innarbeidet i fiskeres mentale cortex som “det biter mens du driter” og “det står en granbusk i bakslengen din du ikke har sett” - og nå, nå for pokker har “bjørka fått museører”.
Les mer
Revir Introduserer Blundstone Boots
Revir Introduserer Blundstone Boots

Vi er glade for å introdusere et ikonisk merke til vårt sortiment: Blundstone.
Les mer